al contingut a la navegació Informació de contacte

Més de 130 joves de la comarca busquen feina a través de la figura referent d’ocupació juvenil de l’Oficina Jove del Consell Comarcal.

El programa referent d’ocupació juvenil és un programa d'acompanyament a joves de 16 a 29 anys que neix amb l'objectiu de facilitar la transició des del sistema educatiu al sistema laboral i/o ocupacional.

DIJOUS 12 NOVEMBRE 2020NOTA DE PREMSA

                                                 

Més de 130 joves de la comarca busquen feina a través de la figura referent d’ocupació juvenil de l’Oficina Jove del Consell Comarcal.

El programa referent d’ocupació juvenil és un programa d'acompanyament a joves de 16 a 29 anys que neix amb l'objectiu de facilitar la transició des del sistema educatiu al sistema laboral i/o ocupacional.

És un programa del Servei d’Ocupació de Catalunya on assigna a cada comarca una persona referent que, alhora treballa amb xarxa amb la resta de referents de la província de Lleida.

A la Segarra, la figura de la referent d’ocupació juvenil existeix des de l’any 2019. A través del programa aquesta figura acompanya, assessora i informa de tots els recursos que una persona jove té a la comarca alhora de buscar feina.

Des que va començar el programa al desembre de 2018 fins al mes d’agost de 2020 s’han realitzat un total de 239 atencions directes a joves de la comarca.

La referent atén els joves a l’Oficina Jove, ubicada a Cervera, però també es desplaça als municipis i als centres educatius de la comarca per a realitzar tallers i activitats sobre el procés de recerca de feina.  Concretament, durant l’any la referent projecta uns 30 tallers als centres educatius.

Aquesta figura és molt activa a xarxes i, aquests dies, com a novetat s’ha desplegat l’acció “Tips d’Ocupació Jove” on setmanalment de forma visual explica a xarxes com trobar la informació, els consells i els recursos per millorar el procés de recerca de feina.

A més, dinamitza el grup de whatsapp “Ocupació Jove” on posa al dia a les persones joves sobre les ofertes de feina de la comarca i rodalies, de l'oferta formatives i de les eines i recursos que t'ajudin a entrar al món laboral. Actualment hi participen 66 joves de la comarca.

Nota de premsa: Àrea de Comunicació del Consell Comarcal de la Segarra

Galeria d'imatges

Document Actions