al contingut a la navegació Informació de contacte

BEQUES I AJUTS

beques-870x418.jpg

FORMACIÓ PROFESSIONAL I BATXILLERAT

Beques per ensenyaments post-obligatòris no universitaris

La sol·licitud s’ha de presentar orientativament entre el 17 d’Agost a l’1 d’Octubre del curs ja realitzat (Gencat)

Beques i ajuts per alumnes amb necessitat específica de suport educatiu

La sol·licitud s’ha de presentar orientativament des de mitjans d’agost fins a finals de setembre  (Ministeri)

Premis Recerca Jove (PRJ 2021). Per fomentar l’esperit científic del jovent

De mitjans de juny fins a principis d’Octubre (Gencat)

Ajuts per a un curs intensiu d’immersió lingüística en anglès.

Ajut per a assistir a cursos organitzats per empreses contractades pel Ministeri. Els beneficiaris han d’abonar una part del cost. Terminis: de principis de Març a mitjans d’Abril) (Ministeri)

ALTRES AJUTS DE BATXILLERAT

Beques Batxillerat Internacional  Ciències (CI) i Matemàtiques (Ms) (CIMS – Cellex)

Des de inicis de febrer fins a finals de març

Beques per estudiar Batxillerat a l’estranger  (UWC España) 

La convocatòria s’obrirà a mitjans de setembre (pel proper curs)

Batxillerat: Beques fundación Amancio Ortega

Beques iEduex 2021-any escolar Estats Units

Des de mitjans d’Octubre fins l’1 de juny

ALTRES AJUTS PER A FORMACIÓ PROFESSIONAL

Ajuts i beques per assistir als cursos de formació per a l’ocupació del SOC

Per a estudiants desocupats de formació professional

Beques fundació REPSOL (estudiants a Tarragona)

Període obert del 30 de Maig al 16 d’Octubre

Beques SEPI

De moment sense convocatòries

 

BEQUES I AJUTS UNIVERSITARIS

ESQUEMA RESUM DE LES BEQUES GENERAL I EQUITAT

INFO.gif

Tens dubtes de quina beca has de demanar, com ho has de fer? Aquest gràfic et recorda que no t’oblidis de:

 1. Sol·licitar el tràmit d’acreditació econòmica(MATRC) per no haver de pagar la matrícula a la universitat fins a saber si rebreu la beca o no. [Termini: de juliol a 15 d’octubre]
 2. Demanar la Beca General del Ministerio(es valoren criteris acadèmics i socioeconòmics) [Termini: 17 d’agost a 15 d’octubre]
 3. Demanar també la Beca Equitat(es valoren criteris només econòmics) per si de cas et deneguessin la primera. [Termini: de juliol a 15 d’octubre]. En el cas d’estudiar en centres privats consulta si pots optar a la Ajuts per a centres adscrits (ACA) [Termini: de maig a 25 juny]

ACCÉS ALS TRÀMTIS

Recordeu de verificar que registreu les vostres dades de contacte correctament ja que rebreu les notificacions per correu electrònic

 

BEQUES PER GRAUS, POSTGRAUS, MÀSTERS I DOCTORATS

Consulteu les convocatòries de cada ajut

[Termini: maig]  (Gencat) Beques de col·laboració en l’àmbit de les actuacions del Consell Català de Formació Professional. Les persones seleccionades podran aprofundir la seva formació teoricopràctica en el coneixement i domini de les metodologies, eines, instruments i tècniques sobre política comparada, gestió del canvi i recerca d’informació.

 • Beques de col·laboració universitària. [ Consulteu terminis amb la vostra universitat ]. Disponible també per estudiants de primer curs.
  Es destinen a promoure la iniciació en tasques d’investigació, en règim de col·laboració en diferents departaments universitaris, dels estudiants universitaris que finalitzin els estudis de Grau o que estiguin cursant primer curs de Màsters universitaris oficials. Han de permetre que l’estudiant becat s’iniciï en tasques d’investigació vinculades amb els estudis que està cursant i així facilitar la seva futura orientació professional o investigadora. (Gencat)
 • Beca de col·laboració (MEFP). Beques de col·laboració destinades a estudiants universitaris per a realitzar tasques d’investigació en departaments universitaris [Termini: Principi juliol a mitjans de setembre]  (Ministerio de Educación y Formación Profesional)
 • Beques de col·laboració del Consell Superior d’Avaluació del Sistema Educatiu,  [ Termini del 23 de maig al 20 de juny](Gencat)
 • Programa de beques Balcells(per enginyers) [ Consulteu terminis ] (Gencat)
  Beca anual destinada a joves enginyers catalans i oferir-los la possibilitat d’ampliar els seus estudis a la Henry Samueli School of Engineering (HSSoE) de la University of California, Irvine.
 • Beca Joan Veny. [Finals de juny a principis d’octubre] Beca per a un projecte que estudiï qualsevol aspecte vinculat amb la variació lingüística del català i que sigui realitzat per un investigador o investigadors del món dels centres d’estudis en un termini màxim de dos anys.

 

ALTRES BEQUES:

 

BEQUES ESPECÍFIQUES SEGONS UNIVERSITATS

 

ALTRES BEQUES PER GRAUS UNIVERSITARIS

 

BEQUES PER POSTGRAUS, MÀSTERS I DOCTORATS

 • Tenir en compte les possibles beques específiques que s’atorguen des de les Universitats (vegeu llistat a l’apartat general de beques universitàries)
 • Beques per fer estudis de postgrau en relacions internacionals, [Termini: 29 de maig ]
  El centre universitari en què es vulgui estudiar ha d’estar situat a qualsevol país del món, fora de l’Estat espanyol i ha de tenir programes de cursos en relacions internacionals. L’ajut serà per a una durada màxima d’un any.

 

BEQUES PER MÀSTERS

 • Tenir en compte les possibles beques específiques que s’atorguen des de les Universitats
 • ProgramaE x E Ajuda i formació complementària per cursar el màster de professorat
 • Beques Fundació Internacional IESE – Per cursar master Internacional MBA.  [ Termini Inscripcions: maig a finals d’agost]
 • Ajudes per a la realització d’estudis de màster a universitats dels EUA. Concessió d’ajudes per a la realització d’estudis de Màster en universitats i institucions d’educació superior acreditades [ Termini Mitjans de genera  mitjans de febrer ]
 • Beques Màster en Biomedicina CNIC-Acciona
  El Centre Nacional de Recerques Cardiovasculars (CNIC), en col·laboració amb ACCIONA ofereix a través d’un programa, suport econòmic per a facilitar que els estudiants puguin cursar un màster oficial en biomedicina en una universitat pública espanyola. [ Termini: 21 de maig  al 2 de setembre ]

 

BEQUES PER DOCTORATS

 • Tenir en compte les possibles beques específiques que s’atorguen des de les Universitats (vegeu llistat a l’apartat general de beques universitàries)
 • Ajudes per a la formació del professorat universitari (FPU). Concessió d’Ajudes per a contractes predoctorals per a la realització de tesis doctorals  [ Termini: De principi a finals d’octubre]
 • Ajuts a Doctorats Industrials DI-2021  Ajuts a empreses i centres de recerca per al desenvolupament de projectes de doctorat industrial [ Termini: 3 terminis de març a desembre]
 • Ajudes a la mobilitat per a estances breus i trasllats temporals. Reforçar la internacionalització de la formació científica i capacitat tècnica, mitjançant la seva incorporació a un centre o grup de recerca rellevant en l’àmbit
  internacional [ Termini: finals d’octubre a mitjans de novembre]

 

BEQUES PER LA RECERCA I INVESTIGACIÓ

Consultar convocatòries

Si el teu tema d’investigació està lligat a un territori concret o a una temàtica específica, busca beques i ajuts propis del territori o entitats que hi tinguin especial interès.

 

PER A MÉS INFORMACIÓ SOBRE ESTUDIS UNIVERSITARIS

 

BEQUES I AJUTS PER ALTRES ESTUDIS ESPECIALS

Àmbit artístic

 • Barcelona residency of Art. Es dirigeix a un públic interessat a professionalitzar-se com a artista. Els residents treballen en projectes personals mentre reben assessorament dels seus tutors i altres professionals externs relacionats amb el sector artístic/cultural: artistes, curadores, crítics i teòrics de l’art i la cultura, etc.
 • Beques Art Jove per a la mediació de projectesPersones interessades a desenvolupar processos de mediació, a títol individual o bé col·lectivament, residents a Catalunya i d’edat entre els 18 i els 35 anys. En el cas dels col·lectius (un màxim de deu persones), almenys la meitat dels membres han de complir els requeriments de residència i d’edat.
 • Beques Art Jove Intercanvi Internacional. Persones interessades a desenvolupar estades formatives en creació a l’estranger, a títol individual, residents a Catalunya i d’edat d’entre 18 i 30 anys

 

Àmbit tecnològic

 • Convocatòria Programa Neotec . Les ajudes finançaran la posada en marxa de nous projectes empresarials, que requereixin l’ús de tecnologies o coneixements desenvolupats a partir de l’activitat investigadora i en els quals l’estratègia de negoci es basi en el desenvolupament de tecnologia.

 

BEQUES I AJUTS INTERNACIONALS

BEQUES CANIGÓ

Beques per a la realització de pràctiques en organitzacions internacionals

BEQUES MOBINT-MIF 2019-2020

Ajuts MOBINT-MIF 2019-2020:

Si estudies en una universitat catalana i has estat seleccionat o seleccionada per a una estada acadèmica de mobilitat, per al curs 2019-2020, sol·licita el teu ajut MOBINT-MIF.

És un ajut destinat a l’estudiant que ha estat seleccionat per a una estada acadèmica de mobilitat, per al curs 2019-2020, amb la finalitat de contribuir al finançament de les despeses que comporta cursar estudis en altres països: AJUTS PER A ERASMUS, PROGRAMES DE MOBILITAT INTERNACIONAL I PROGRAMA DE MILLORA I INNOVACIÓ EN FORMACIÓ DE MESTRES.

El temps màxim per al qual es concedirà l’ajut objecte d’aquesta convocatòria és de sis mesos, independentment de la durada de l’estada. Es concedirà un ajut de200 € mensuals, d’acord amb la durada de l’estada (màxim 6 mesos).

El termini per presentar les sol·licituds serà des de l’endemà de la publicació de la convocatòria al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, fins al 16 de setembre de 2019.

 

ERASMUS

Erasmus. Mobilitat d’estudiants d’institucions d’educació superior (Universitaris a l’estranger)  [ Termini: Finals d’abril a finals de maig] (Ministerio de Educación y Formación Profesional)

 

ERASMUS +

Erasmus +. Mobilitat d’estudiants d’institucions d’educació superior (Postobligatoris, Estudis Universitaris i Doctorats)   [ Termini: Finals d’abril a finals de maig] (Ministerio de Educación y Formación Profesional)

DIRECTORI DE TOTS ELS AJUTS DE GENCAT

Recull dels ajuts, beques i subvencions de Generalitat de Catalunya classificats per àmbits temàtics

Més info AQUI

 

Document Actions