al contingut a la navegació Informació de contacte

LASTA SANCO

Avui ens trobem amb un grup de música cerverí que, a principis d’aquest any van presentar el seu primer EP que els ha portat a voltar per tota la comarca i per altres indrets de Catalunya.

foto Lasta Sanco.jpeg

Bon dia Lasta Sanco. En primer lloc us volíem preguntar d'on i quan sorgeix Lasta Sanco? I com és que vau decidir aquest nom?

Dario Díaz: fa més o menys 2 anys, vam començar a quedar 7 amics d’aquí Cervera amb la intenció de fer un grup de música més en serio ja que tots havíem estat en diferents grups anteriorment. Va anar passant el temps i vam començar a consolidar un estil propi tot i que també hem anat perdent alguns membres fins a quedar-nos 4. Pel que fa al nom, Lasta Sanco significa “Última Oportunitat”. Com a grup, ens va molt bé aquest nom per viure més intensament tot el que fem saborejar totes les oportunitats que se'ns plantegen.

Dídac Prat: a nivell d’implicació, ganes, motivació, temps i esforç és molt costós fer un grup. Realment, és com una empresa: has d’invertir-hi molt temps, has de sembrar molt per poder collir i suposa moltes hores. Tot i així, és un projecte a llarg termini i ens trobem en un punt de les nostres vides que ens ho permet fer.

 

A les vostres cançons trobem fragments amb català, castellà i lingala. Com va sorgir la iniciativa? Ha tingut bona rebuda pel públic?

Bernardo Manzambi: Pel que fa al llenguatge ha sigut una cosa espontània. Com que el nom ja ve de l’esperanto que, com sabeu havia de ser l’idioma universal, a l’hora d’escriure les cançons jo he escrit estrofes amb els idiomes que parlo (català, castellà i lingala) segons se m’acudien. Pel que fa a la rebuda, ha estat molt positiva i fins i tot la gent comença a tararejar les nostres cançons en fragments de lingala.

 

Aquest any heu participat al Segarrock, creieu que pot ser un bon espai de presentació pels grups joves de la comarca?

DP: I tant, per suposat! Al final som un grup d’aquí i quan diuen “ningú és profeta a la seva terra”, creiem que amb la música ha de ser al revés. Primer t’has de donar a conèixer amb els teus, la teva gent i els del seu entorn. A la majoria de pobles on hem anat, hi hem acabat anant perquè coneixíem a gent i ells ens han conegut a nosaltres. Per aquest motiu, millor anar poc a poc i començar a prop, per després anar lluny. És per això que creiem que el Segarrock és l’aparador de la comarca.

 

Aquest estiu també heu fet molts concerts arreu de Catalunya però, a banda d’aquests, heu pogut participar en d’altres projectes?

BM: Sí. El Dario i jo vam estar portant la direcció musical de l’espectacle de les Bandtokades del divendres d’Aquelarre i, a més, jo estic en un grup de percussió. En general tots quatre estem involucrats en altres projectes artístics i musicals de l'entorn.

 

Ara que ha acabat l’estiu i amb ell moltes festes majors, us podrem veure aviat per la comarca?

DP: Realment us volem avançar que quan vam acabar la gira Perdita Kompaso a finals d'octubre després de tocar a Caldes, Guissona i Terrassa, hem decidit no agafar més concerts perquè estem preparant un nou CD que volem treure cap a principis de l’any vinent, en el qual ja estem treballant. No descartem que n’hi pugui haver algun altre concert puntual però, ara per ara, la nostra idea és no tocar fins a principis de l’any que ve.

DD: Realment tampoc ho teníem clar fins fa no gaire que faríem el pas de passar de l’EP a publicar un nou CD.

BM: Es pot dir que, amb més o menys 1 mes hem preparat 15 cançons noves (que, a diferencia de l’EP, aquí ja no només escric jo sino que altres membres també hi han participat). Cal dir que n’hem descartat algunes per guardar-les per més endavant. Pel que fa am fet de preparar temes nous, en un principi, ho veia com una cosa molt complicada però un cop t’hi poses, i amb l’ajuda de tots, ho hem pogut fer i el resultat està sent molt bonic.

Bé, només ens queda desitjar-vos molta sort en el futur i en aquest nou CD. 

Equip de l'Oficina Jove de la Segarra