al contingut a la navegació Informació de contacte

Ja pots sol·licitar el Bo Cultural Jove 2023

Si aquest any en compleixes 18, has nascut a Espanya, tens aquí la residència legal o ets sol·licitant d'asil, desplaçat temporal o ex-tutelat, tens dret al Bo Cultural Jove.

DIMARTS 13 JUNY 2023

El Bono Cultural Jove és una ajuda directa de 400 euros a qui compleixen 18 anys per adquirir i gaudir de productes i activitats culturals. 

Si en compleixes 18 el 2023, pots sol·licitar el teu Bo Cultural Jove aquí.

Si vas néixer el 2004 i ho vas sol·licitar el 2022, clica aquí per accedir al teu compte, pujar els tiquets, o consultar el teu saldo restant.

En què es pot gastar?

El Bo Cultural Jove estarà dividit en tres apartats, per fomentar el descobriment i l'accés a diverses expressions culturals:

  • 200 euros per a arts en viu, patrimoni cultural i arts audiovisuals. Per exemple, entrades i adobs per a arts escèniques, música en directe, cinema, museus, biblioteques, exposicions, festivals escènics, literaris, musicals o audiovisuals i espectacles taurins.
  • 100 euros per a productes culturals en suport físic: llibres; revistes, premsa, o altres publicacions periòdiques; videojocs, partitures, discos, CD, DVD o Blu-ray.
  • 100 euros per a consum digital o en línia: subscripcions i lloguers a plataformes musicals, de lectura o audiolectura, o audiovisuals, compra d'audiollibres, compra de llibres digitals (e-books), subscripció per a descàrrega d'arxius multimèdia (podcasts), subscripcions a videojocs en línia, subscripcions digitals a premsa, revistes o altres publicacions periòdiques.

Informació sobre el procediment d'obtenció

Assegura't que compleixes els requisits següents:

  • Complir divuit anys durant el 2023.
  • Posseir la nacionalitat espanyola o residència legal a Espanya.
  • Poden ser igualment beneficiàries aquelles persones que siguin sol·licitants d'asil o de protecció temporal a Espanya, que no compleixen els requisits de nacionalitat o residència legal.
  • També poden ser beneficiàries persones estrangeres extutelades que es trobin en tràmits d'obtenció del permís de residència.

El termini per formular la sol·licitud s'iniciarà el mateix dia de la publicació de l'Ordre del Ministeri de Cultura i Esport, al Butlletí Oficial de l'Estat i finalitzarà a les 23.59 del 30 de setembre de 2023.

La sol·licitud per a l'accés als ajuts es realitzarà exclusivament a través del web https://bonoculturajoven.gob.es/

Prepara el teu mitjà d'identitat electrònica, és imprescindible per poder tramitar la teva sol·licitud:

  • Si ja tens 18 anys a l'hora de demanar el bo, pots fer-ho amb qualsevol dels mètodes d'identificació digital: Cl@ve amb registre bàsic o avançat o Certificat digital. Et recomanem Cl@ve amb registre bàsic, que pots sol·licitar i obtenir per videotrucada.
  • Si no has fet els 18 anys en el moment de sol·licitar el bo, únicament podràs sol·licitar Cl@ve amb registre avançat, i ho hauràs de fer de forma presencial en una oficina. Consulta les instruccions aquí.

Trobaràs tota la informació aquí