al contingut a la navegació Informació de contacte

L’Oficina Jove del Consell Comarcal presenta la memòria 2020

L’Oficina Jove de la Segarra presenta la memòria 2020 i aposta per aquest 2021 per la implantació del Carnet Segarra Jove amb descomptes a la comarca i per tot Catalunya.

DIVENDRES 21 MAIG 2021

Un 2020 marcat per la Covid-19 i on l’Oficina es va veure obligada a tancar les portes temporalment i es va adaptar a la situació. Tot i això, l’activitat no es va veure afectada i les xarxes socials es van convertir en les aliades per seguir oferint els serveis als i les joves de la comarca de la Segarra.

El programa Salut Jove va posar èmfasi en poder ajudar a tots els i les joves que els costava gestionar els dubtes i preocupacions derivats del confinament, oferint el projecte Escolta’t perquè poguessin fer arribar les seves consultes en aquest sentit. Es van projectar 7 xerrades virtuals amb més de 100 joves connectats.

Es va seguir fent orientació formativa i laboral acompanyant en línia als i les joves que volien aprofitar el moment per a poder millorar la seva formació i alhora la seva situació laboral. Es van fer més de 280 atencions denotant la manca de feina actual per als i les joves. També es van projectar 44 tallers formatius i d’orientació als instituts de la comarca.

Iniciatives com “El Talent Segarrenc” van fer que els joves interactuessis a través de les xarxes socials de l’Oficina i, a la vegada, estaven connectats a les informacions diàries derivades de la covid-19 emeses per l’Oficina.  L’increment a xarxes ha estat considerable, més un miler de joves són seguidors.

Es van poder projectar els Camps de Treball Local, un total de 8 municipis de la comarca, adaptant-se a la situació, amb grups de màxim 10 joves i seguint totes les recomanacions sanitàries. I finalment, l’Apropa’t va fer 36 tallers als instituts de temàtiques diferents amb gairebé 160  joves participants.

L’Oficina Jove actualment presta el suport tècnic a 17 municipis de la comarca amb les tècniques compartides que es desplacen als ajuntaments. Per part de la Generalitat es rep una subvenció de 21.297,25 €.  La despesa total realitzada el 2020 incloent el personal, les prestacions de serveis i les accions realitzades en l’àmbit comarcal i als diversos municipis ha estat de: 231.752,29 €.  El finançament principal prové de la Generalitat de Catalunya mitjançant el Contracte Programa i convenis de col·laboració amb el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, i també dels Ajuntaments.

La consellera comarcal, Canòlich Fàbregas, explica que a causa de la Covid-19, alguns projectes van quedar pendents d'iniciar, un d’ells l’aposta per fer el Carnet Segarra Jove. Una iniciativa que avui dia sols té una comarca de Catalunya i és la Terra Alta com a prova pilot. Des del Consell Comarcal, conjuntament amb la Paeria de Cervera i la Generalitat s’està començant a treballar perquè de cara l’any vinent es pugui tenir. Aquest carnet beneficiarà als i les joves de descomptes en botigues i actes de la comarca, però també per tot Catalunya. La Segarra seria la segona comarca en implantar-ho.

Fes clic AQUÍ per veure la MEMÒRIA

Informa: Àrea de Comunicació del Consell Comarcal de la Segarra