al contingut a la navegació Informació de contacte

Més de 130 joves de la comarca busquen feina a través de la figura referent d’ocupació juvenil de l’Oficina Jove del Consell Comarcal.

El programa referent d’ocupació juvenil és un programa d'acompanyament a joves de 16 a 29 anys que neix amb l'objectiu de facilitar la transició des del sistema educatiu al sistema laboral i/o ocupacional.

DIJOUS 12 NOVEMBRE 2020

És un programa del Servei d’Ocupació de Catalunya on assigna a cada comarca una persona referent que, alhora treballa amb xarxa amb la resta de referents de la província de Lleida. 

El Consell Comarcal és entitat beneficiària del Programa Referent d’Ocupació Juvenil i rep fons públic des del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) per impulsar-ho i compta amb el confinançament de l’FSE Fons Social Europeu.

A la Segarra, la figura de la referent d’ocupació juvenil existeix des de l’any 2019. A través del programa aquesta figura acompanya, assessora i informa de tots els recursos que una persona jove té a la comarca alhora de buscar feina.

Des que va començar el programa al desembre de 2018 fins al mes d’agost de 2020 s’han realitzat un total de 239 atencions directes a joves de la comarca.

La referent atén els joves a l’Oficina Jove, ubicada a Cervera, però també es desplaça als municipis i als centres educatius de la comarca per a realitzar tallers i activitats sobre el procés de recerca de feina.  Concretament, durant l’any la referent projecta uns 30 tallers als centres educatius.

Aquesta figura és molt activa a xarxes i, aquests dies, com a novetat s’ha desplegat l’acció “Tips d’Ocupació Jove” on setmanalment de forma visual explica a xarxes com trobar la informació, els consells i els recursos per millorar el procés de recerca de feina.

A més, dinamitza el grup de whatsapp “Ocupació Jove” on posa al dia a les persones joves sobre les ofertes de feina de la comarca i rodalies, de l'oferta formatives i de les eines i recursos que t'ajudin a entrar al món laboral. Actualment hi participen 66 joves de la comarca.

Nota de premsa: Àrea de Comunicació del Consell Comarcal de la Segarra

Galeria d'imatges