al contingut a la navegació Informació de contacte

BEQUES I AJUTS

beques-870x418.jpg

BECA EQUITAT CURS 2022-2023:

IMPORTANT:

Tots els tràmits d'aquesta convocatòria es faran exclusivament per internet.

La beca Equitat consisteix en l’aplicació d’un percentatge de minoració fins a un màxim del 80%, segons el tram de renda assignat i els estudis que cursis, en el preu de la matrícula (crèdits ordinaris matriculats per 1a vegada).

L’acreditació de tram de renda familiar es un document que us informarà de quin tram de renda familiar us correspon (entre l'1 i el 2 o fora de trams). Aquest document és exclusivament de caràcter informatiu i no genera el dret a la beca Equitat.

Novetat: Aquest any no cal demanar la beca general per optar-ne.

Qui pot sol·licitar la beca?

Persones que cursin estudis universitaris oficials de grau o de màster habilitant en una de les universitats públiques de Catalunya, a la UOC o a algun dels 3 centres adscrits que hi participen.

Quan la sol·licito?

Termini de sol·licituds per al curs 2022-2023: Del 15 de setembre al 31 d'octubre de 2022 a les 14:00 h (hora local de Barcelona) ambdós inclosos.

La sol·licitud es realitza per via electrònica. Heu d'accedir a través de l'apartat "Tràmits gencat" del web de la Generalitat de Catalunya o des de la pàgina web de l'AGAUR.

Cal disposar d'un mecanisme d'identificació digital, a nom de la persona sol·licitant. Us recomanem l'idCat Mòbil.

És incompatible amb la beca general del Ministeri?

Si se’t concedeix la beca General, la beca Equitat quedarà sense efecte. En cas que se’t denegui la beca General, si has demanat també la beca equitat i se't concedeix, se t'aplicarà la minoració que et correspongui.

És recomanable que les demanis totes dues beques.

BECA GENERAL DEL MINISTERI:

L'AGAUR gestiona la convocatòria de beques de caràcter general per a estudis universitaris (GRAL) que publica cada any el Ministeri d'Educació i Formació Professional

Com i on la sol·licito?

Termini de sol·licituds per al curs 2022-2023: Del 30 de març al 12 de maig del 2022

Per sol·licitar la beca s'han de seguir els passos que s'indiquen a la pàgina web del Ministeri d'Educació i Formació Professional.

GUIA PAS A PAS PER SOL·LICITAR LA BECA GENERAL DEL MINISTERI CURS 2022-2023

BECA EQUITAT:

Aquesta convocatòria regula dos procediments adreçats a estudiants que cursen estudis universitaris oficials de grau o de màster universitari. Es tracta dels següents:

 • Procediment MATRC: Consisteix en l'obtenció d'una acreditació de caràcter econòmic per tal de poder realitzar la matrícula en la universitat (preu públic dels crèdits matriculats per 1a vegada) amb la condició de becari o becària condicional. Aquesta acreditació s'adreça als estudiants que vulguin sol·licitar la beca de caràcter general del Ministeri d'Educació i Formació Professional per al curs acadèmic 2021-2022.

 • Procediment EQUITAT: Consisteix en l’obtenció de la beca Equitat i de la corresponent acreditació de tram de renda familiar.

Per optar a cada procediment s’ha d'emplenar un únic formulari. Es tracta d'una única sol·licitud per a tots dos procediments.

Ajuts a l'estudiantat universitari de centres adscrits (ACA)

Es concedeixen ajuts, per compensar parcialment els costos de la matrícula universitària, a l'estudiantat que cursi estudis universitaris oficials de grau en un dels centres adscrits següents:

 • Escola Universitària d'Infermeria de Sant Pau de Barcelona, adscrita a la Universitat Autònoma de Barcelona.
 • Escola Massana, Centre d'Art i Disseny, adscrita a la Universitat Autònoma de Barcelona.
 • Escola Superior Politècnica TecnoCampus, adscrita a la Universitat Pompeu Fabra.
 • Escola Superior de Ciències Socials i de l'Empresa TecnoCampus, adscrita a la Universitat Pompeu Fabra.
 • Escola Superior de Ciències de la Salut TecnoCampus, adscrita a la Universitat Pompeu Fabra.
 • Escola Superior d'Infermeria del Mar de Barcelona, adscrita a la Universitat Pompeu Fabra.
 • Centre de la Imatge i la Tecnologia Multimèdia, adscrit a la Universitat Politècnica de Catalunya.

 PASSOS A SEGUIR:

 1. Donar d’alta al portal de la 'sede electrònica' al teu fill/a.
 2. Una vegada hagis donat d’alta al teu fill/a la 'sede electrònica' rebràs un correu electrònic amb un enllaç que hauràs d’activar i que et redirigirà a l’enllaç de la 'sede electrònica' i ja podràs entrar a fer la sol·licitud.
 3. En el moment de fer la sol·licitud cal que tinguis els DNI’S a mà de tots els membres de la unitat familiar per que ho demana.
 4. Un núm. de compte en el qual el teu fill/a al ser menor d’edat sigui co-titular i estigui habilitat per aquest tipus de gestions (transferències,...). Es recomana consultar a l’entitat financera.
 5. Una vegada omplert i validat (a l’apartat final hi ha un botó de color marró que posar signar i enviar).
 6. Una vegada efectuat el tràmit rebràs un correu electrònic informant que la sol·licitud s’ha enviat correctament. Si no és així alguna cosa ha fallat.

Ajuts a la mobilitat internacional de l’estudiantat de les universitats catalanes per al curs acadèmic 2022-2023 (MOBINT–MIF 2022)

Són ajuts a la mobilitat internacional de l'estudiantat amb reconeixement acadèmic i a l'estudiantat en el marc del Programa de millora i innovació en la formació de mestres de les universitats catalanes que hagin estat seleccionats o seleccionades per a una estada acadèmica de mobilitat, per tal de contribuir al finançament de les despeses que comporta la realització d’estudis en altres països. 

S’estableixen tres modalitats d’ajuts:

 • Modalitat A: estada acadèmica amb reconeixement acadèmic, en el marc del Programa Erasmus+ i en els països associats següents: Regne Unit, Suïssa, Illes Fèroe, Andorra, Mònaco, Sant Marino i Ciutat del Vaticà, adreçada a l’estudiantat de les universitats catalanes. Aquesta modalitat està reservada als països que participen en el programa.
 • Modalitat B: estada acadèmica amb reconeixement acadèmic a la resta de països del món, en el marc dels programes de mobilitat internacional, adreçada a l’estudiantat de les universitats catalanes.
 • Modalitat C: estada acadèmica amb reconeixement acadèmic, en el marc del Programa de millora i innovació en la formació de mestres de les universitats catalanes.

En el marc de les relacions bilaterals en l’àmbit de l’Euroregió Pirineus Mediterrània, i per a la modalitat A, s’ha previst atorgar un ajut complementari per al foment i la promoció de la mobilitat adreçat a l’estudiantat de les universitats catalanes que cursi estudis en universitats de la regió francesa d’Occitània.

Cal remarcar que no es pot obtenir l’ajut més d’una vegada al llarg dels estudis. En cap cas no es pot optar a més d’una modalitat.

Per a més informació:

662 38 06 94 | 602 22 17 92

joventut@ccsegarra.cat

Rambla Lluis Sanpere, 22, Cervera (amb cita prèvia)