al contingut a la navegació Informació de contacte

ASSOCIACIÓ DE JOVES DE CONCABELLA

L’Associació de joves de Concabella és una entitat formada per un grup de joves que amb molta empenta, passió, esforç i constància ha aconseguit emprendre moltes activitats culturals i participatives al poble de Concabella.

 concabella.jpeg

Quan i com va començar l’Associació?

 L’any 2010 es va crear el ConcabellaRock. Abans tenia el nom de “Nit de Rock Musical” però es va deixar de fer. Com el jovent de Concabella teníem ganes de reprendre aquesta iniciativa, aquell mateix any vam crear una associació per organitzar-ho. Però, a finals de l’any passat, va haver-hi un canvi de membres, ja que més de la meitat de les persones hem entrat noves.

 Ha sigut fàcil muntar l’associació?

No va ser fàcil, ens vam haver d’assessorar i ens va ajudar la tècnica de Joventut del Consell Comarcal d’aquell moment. Hi havia voluntat i les ganes de crear-la, i amb la seva ajuda ho vam poder dur a terme. Actualment, hem continuat amb la iniciativa i hem dut alguns canvis de cara a l’organització de l’associació i el muntatge de les activitats perquè creiem que així anirà tot més rodat.

Quants joves sou?

Actualment, som 17 persones. Abans la gent que formava part de l’Associació era gent només de Concabella, però ara ens hem afegit gent de pobles del voltant per unir forces i poder fer coses a escala de tot el municipi dels Plans de Sió.

La pandèmia us va afectar molt?

Sí, perquè l’últim any abans de la pandèmia va ser un any fluix i en voler tornar a arrancar ens va costar bastant.

Rebeu ajuda o suport d’altres organismes i persones del municipi?

Durant molts anys no hem rebut cap ajuda, només de les persones de Concabella i d’algunes del municipi, però aquest any l’Ajuntament dels Plans de Sió ens estan ajudant molt. Per la Fira del Barber que vam fer el passat mes de maig, ens van ajudar econòmicament, i pel ConcabellaRock també, sobretot en el tema d’assegurances i muntatge dels escenaris. També hem rebut una subvenció del Consell Comarcal que ens ha ajudat per tenir una base a què agafar-nos.

Com us organitzeu durant l’any?

Durant l’any fem diverses reunions on estem presents les persones que ens encarreguem més de l’organització i de la logística de les dues festes. Totes els membres tenim el mateix dret de decisió davant de les qüestions que es poden plantejar i totes les opinions tenen el mateix pes. Però, el dia de l’acte som més persones que l’executem.

Quin tipus de públic participa?

Les persones que organitzem i ho gestionem tot som persones d’entre 18 i 30 anys (aprox.), però a l’hora d’executar també comptem amb l’ajuda de gent més gran que havien format part de l’associació durant molts anys i que tenen molta experiència. El dia del ConcabellaRock arribem a ser 30 muntant-ho tot.

Com funcioneu?

Com hem comentat, som unes set o vuit que ens encarreguem de planificar amb temps els actes que durem a terme. Quan s’apropa la data, preguntem a més persones si ens volen donar un cop de mà i fem una reunió conjunta per acordar entre tots les tasques que executarem cadascuna de nosaltres.

Creieu que la vostra associació és necessària per al vostre municipi? Per què?

Sí. Fa molts anys que no hi ha una associació de joves que tiri endavant activitats de caràcter cultural o de lleure en el nostre municipi. Des de l’Ajuntament se’ns va fer la proposta de dur-les a terme també en altres pobles per la manca d’aquest grup que ho pugui fer.

Quines activitats feu?

Fins aquest any s’ha centrat sobretot en el ConcabellaRock i la festa major de Concabella en general, però aquest any s’ha reprès la Fira del Barber que s’havia fet fa molt temps. I, a partir de l’estiu, l’objectiu és poder fer activitats per altres pobles del municipi.

Teniu nous projectes per tirar endavant?

Sí! De moment estem organitzant el ConcabellaRock d’aquest any, però tal com hem dit anteriorment, la idea és fer activitats diverses pels pobles del municipi. Com per exemple un campionat de voleibol, caminades populars, cinema a la fresca, etc…

Teniu xarxes socials? Qui us segueix?

Tenim compte d’Instagram (@concabellarock). Ens segueix majoritàriament gent jove que ha vingut altres anys al ConcabellaRock, però també gent d’edats diverses que s’han interessat per nosaltres gràcies a la Fira del Barber d’enguany.

 

Gràcies per la vostra col·laboració i formar part de l’entrevista JOVES EN POSITIU