al contingut a la navegació Informació de contacte

BLANCA MJ · CREATIVA

Avui coneixerem a la Blanca Muntadas, una jove creativa emprenedora resident a Hostafrancs, la qual ha visibilitzat la bellesa a través dels seus ulls amb el projecte –A Taula!

 blanca mj.jpg

-Presenta't per a qui no et conegui. Qui ets? A què et dediques?

Sóc la Blanca Muntadas, tinc 28 anys i sóc creativa. Em vaig formar en Disseny a la universitat EINA. Sóc nascuda a Barcelona, però he tingut un lligam amb la Segarra des de ben petita i sempre li he tingut molta estima a aquest territori. Ara ja fa un any que hem vingut a viure aquí a Hostafrancs per coses de la vida. La Segarra és preciosa, m'encanta la natura, sentir-me connectada a ella i poder viure els seus cicles i estacions.

-Parla'ns del teu negoci Blanca MJ · Creativa

Blanca MJ · Creativa és una extensió de mi, porto 4 anys de freelance i me'n vaig fer per varis motius, un dels quals és per no dependre de ningú. Vaig començar fent petits projectes i sense adonar-me'n em vaig convertir en autònoma. M'especialitzo en disseny gràfic, direcció d'art, creació de contingut visual i disseny d'esdeveniments. Un dels meus objectius professionals és dotar de bellesa els meus projectes o tot allò en el que m’implico.

 

-Explica'ns els teus projectes vinculats a la Segarra.

Pel meu treball final de grau vaig crear el “Laberint de Llum” a Florejacs, el qual consistia a reinterpretar el paisatge de La Segarra a través de mil làmpades solars resseguint els marges de pedra seca. Amb aquest projecte volia reivindicar els marges  de pedra seca i donar visibilitat a aquesta tècnica de construcció tant pròpia de la Segarra. Va ser tot un èxit i em va lligar encara més al territori ja que vaig conèixer molta gent interessant. Li tinc molt apreci a aquest projecte perquè va ser el meu primer esdeveniment professional a la Segarra. Des de llavors he tingut ganes de repetir experiències, com els “Vermuts al Castell de Florejacs” o aquest estiu passat, els “– A taula!”.

-Com neix –A Taula! ? Què és i com ha sigut la rebuda a la comarca?

“– A Taula!” surt de la necessitat de compartir, és un crit d’alegria per seure taula amb gent de dins i de fora de la Segarra, menjar, beure i compartir. Durant els confinaments varis vaig començar a fer pícnics amb la meva parella i vaig sentir que el camp també pot ser casa. Així doncs és com neix “– A Taula!”. Convido a gent de dins i fora de la comarca per viure-la i (re)conèixer-la a través d’aquesta experiència. Cada “– A taula!” té una temàtica. El primer va ser "El sopar dels artistes", on hi van coincidir una actriu, una periodista, una narradora, una pintora, un productor, un afinador de pianos i un fotògraf. Pel segon, “al natural” vaig reunir dones relacionades amb la natura i els remeis naturals, va ser molt poderós! Fer-ho per temàtiques em serveix a l’hora d’idear i duu a terme la direcció d’art, també per escollir el menú i l’atrezzo, amés la temàtica marca el grup de persones que compartiran taula. Tot això com a pretext per gaudir d’una vetllada a la natura, la posta de Sol i celebrar la vida.

 ataula comensals.jpg  ataula.jpg

La decoració de la taula la faig amb plantes i productes de temporada, per exemple, a l’ “ –A taula!” d’agost hi havia plantes aromàtiques, com romaní, espígol, rosa canina i en especial, el saüc, que va decorar la taula i el vam tastar en diferents formats i formes com melmelada o cava de flor de Saüc que va preparar la Tresa Besora. I pel menjar compto amb productes boníssims de la zona, com els formatges de l’Aubagueta i formatges Camps, les verdures de l'hort del Molí del Vidal, Conserves de Cal Pou, productes de proximitat de La Moderna del Carrer Major de Cervera o Cal Meuet de Guissona, pa del Forn de Pa d’Abans i cellers de la DO Costers del Segre com per exemple Comalats o Casa Pardet… Pels plats més elaborats compto amb l’inestimable ajuda de la Sara Marquez Cuina, de La Morana. Alguns productors ja els coneixia i altres me'ls han anat esmentant els convidats, d'un sopar surten mil idees pel pròxim! 

Estic molt contenta amb la rebuda del projecte, l’emoció amb la que marxen els assistents després de compartir una estona preciosa i descobrir un territori ple de riquesa i bellesa, l’equip i xarxa que es crea amb els productors locals per dur a terme cada edició, les persones meravelloses que estic coneixent pel camí i les ganes de seguir compartint i evolucionant el projecte, son bones senyals!

 

-Vols ampliar els –A Taula! ? Quins plans de futur tens?

M’agrada el que et dona el format petit, es crea un caliu especial i es fa tertúlia, una única conversa fent grup. Però m’agrada muntar esdeveniments, no ho puc negar! Així que estic oberta a totes les possibilitats, a continuar o crear nous projectes…

Sóc inconformista i curiosa per naturalesa, m’agrada anar saltant de projecte en projecte i que el meu negoci vagi evolucionant amb mi. Tinc clar que faré més projectes vinculats a la Segarra, és addictiu fer coses a aquesta terra perquè et torna tota l’estima que li dones!

 

-Quins consells els hi donaries a joves que volen emprendre com tu?

Que és molt important conèixer-te com a persona per conèixer el teu negoci. Saber com ets, què t’agrada, què et va bé i què no, serà clau per poder combinar aquestes dues parts de la vida personal/professional amb coherència. Escolta la teva intuïció i fes el que realment vols, no el que “hauries de…”. De vegades ens forcem a seguir el camí que fa tothom, que creiem que és el correcte perquè és el que s’ha fet sempre… i això ens fa infelices o ens genera frustració. Si ets emprenedora (si no ho ets també) tens el poder d’escoltar-te i prioritzar-te. Pregunta't si t'agrada el que fas i com ho fas o si ho pots fer d'una altra manera per sentir-te més alineada amb com ets.

I també els diria que una part molt maca i important a l’hora d’emprendre és fer comunitat. Et recomano rodejar-te de persones que parlin el mateix idioma que tu, que entenguin els processos, dificultats i reptes de l’emprenedoria, perquè sí que és veritat que el camí de l’emprenedora pot ser molt solitari, però si tens un grup que et recolza es fa molt més lleuger! Fer equip entre emprenedores és el futur.