al contingut a la navegació Informació de contacte

CARLOS PRAT

Avui coneixerem el Carlos Prat, jove cerverí de 14 anys que ha quedat 3er d’Europa de motocròs a la categoria EMX85 a Portugal.

IMG_20210603_121229.jpg

Explica’ns, quan vas començar amb el motocròs? Quan vas començar a competir?

El meu pare em va comprar una moto quan tenia 3 anys, una Piwi, i allí va començar la meva afició. Anàvem amb el meu germà Marc i altres pilots a passar les tardes amb la moto. Recordo que als 5 anys vaig fer la meva primera carrera amb moto terra a Solsona i des dels 7 anys, al 2014 vaig començar a participar en competicions de la categoria 65. Al primer any que de competicions nacionals ja destacava entre els 10 primers.

Com és el teu dia a dia, com ho combines amb els estudis? Com t’entrenes, etc.
M’entrena el Sergio Castro, que té dos circuits a Sant Pere i a Sant Antolí. Durant la setmana anem dos dies a entrenar i al cap de setmana vaig a altres circuits com ara Bellpuig, Rufea, Ponts, La Farm per entrenar diferents traçades.
Des de petit que m’entrena el Sergio per circuit i ara compto amb el suport del Juli Laudes per entrenar físic, ja que és molt important per competir.

Amb els estudis no tinc cap problema, estic cursant 2n d’ESO i al matí estudio i a la tarda entreno i faig els deures. I si algun dia no puc anar a un examen per que tinc un campionat a l’institut són molt flexibles i el faig l’endemà. Convalido educació física perquè ja vaig a entrenar físic amb el Juli, sortim a córrer 30 minuts o anem amb bici 1:30/2 hores, però no fem peses perquè encara he de créixer.

Tens algun referent?

Com a referent en el món del motociclisme i perquè el segueixo des de petit el Marc Márquez. I del món del motocròs al Ken Roczen i al meu entrenador Sergio Castro.

Hem vist que has rodat un anunci per Termix fa poc. Com va ser el contacte amb la publicitat? Tens altres Sponsors?
Fa cosa d’un mes vaig gravar un anunci per TERMIX i per mi va ser una gran experiència, ja que és el primer anunci que faig. Al matí vam anar a gravar al circuit La Farm, això se’m dóna bé, i a la tarda vam anar a la fàbrica de TERMIX, amb tallada de cabells inclòs. En tot moment la productora em va fer sentir molt còmode.

Tinc altres sponsors  que són: Plasfoc, Pastoret de la Segarra, Ipone, Artero, Moto Club Segre, Ara Lleida, La Cosa Nostra, Melon de Autor, Sandie Foodie, FCM.cat, la Bacicleta, Ajuntament de Cervera, Galfer, Motor Gas Motos, MX Store online i els meus dos entrenadors, Sergio Castro i Juli.

Anar de campionats t’ha permès viatjar a molts països? Com ho viu la teva família?

Competir per Espanya i Europa des de ben petit m’ha fet viatjar molt, a la categoria de 65cc vaig anar a Bèlgica, Slovenia, Italia i Portugal.  Es podria dir que tinc amics per tot arreu. Al campionat de Portugal, on vaig quedar 3er d’Europa, hi havia molts amics, es podria dir que som una família perquè no ens enfadem per les posicions, tot el contrari, ens alegrem molt pels altres. 

El meu pare i la meva mare m’acompanyen amb l’autocaravana a tots els viatges, això em fa sentir com a casa. El meu germà i la resta de la família queden per veure les competicions i es posen molt nerviosos.

Com ha afectat la pandèmia a la teva afició?

La pandèmia ens va fer parar 2 mesos i durant aquests no vaig poder anar gens amb moto, només podia entrenar físic a casa. Però per sort, al ser un esport a l’aire lliure ens vam incorporar de seguida.

Com et veus d’aquí a 5 anys? T’hi vols dedicar professionalment?

La meva il·lusió és arribar molt lluny, però encara em queden moltes carreres per fer i aprendre més. D’aquí a 5 anys ja em veig amb una moto gran i preparat per anar al Mundial. També m’agradaria provar Moto GP. Sí que m’hi vull dedicar professionalment, però tampoc vull descuidar els estudis, per mi són una prioritat.

Quin consell els hi donaries als joves que volguessin fer com tu?

Amb molt d’esforç i actitud pots aconseguir el que vulguis.

 

Moltes gràcies Carlos, et desitjem el millor en tot el que està per venir!