al contingut a la navegació Informació de contacte

DÀLIA VERDÉS I GUERRERO

Avui parlem amb Dàlia Verdes i Guerrero, una jove de Tarroja que ara és la nova farmacèutica de Sant Ramon

 WhatsApp Image 2024-02-29 at 14.05.10.jpeg

Primer de tot Dàlia, et pots presentar breument per a qui no et coneix?

Em dic Dàlia Verdes Guerrero, tinc 24 anys, visc a Tarroja de Segarra. Vaig estudiar el Grau en Farmàcia a la UB durant cinc anys. Sempre he sigut una noia amb molta iniciativa i amb les idees molt clares, tenia clar que volia ser autònoma.

Quan vas començar aquest projecte d’emprendre? D’on va sorgir la idea? Treballes tu sola?

Jo estava centrada en el món de la investigació i la cosmètica, però de cop em va sorgir aquesta oportunitat i no vaig poder dir que no, ja que sempre he tingut clar que volia viure a Tarroja i a més la feina de cara al públic m’agrada molt.

Quins somnis tens?

Ara a curt termini em dedicaré a la farmàcia i a llarg termini m’agradaria fer uns laboratoris amb la meva marca personal de cosmètica, sempre m’ha apassionat la cosmètica i soc una persona molt ambiciosa.

Has tingut algun tipus de recolzament d’alguna entitat? No he tingut suport de cap administració pública... no hi ha ajudes per a joves i en alguns casos les farmàcies estan exemptes. Tinc intenció de presentar-me al Premi Emprenedoria Jove del Consell Comarcal de la Segarra.

Qui són els vostres clients habituals?

Sobretot la gent gran, del mateix poble de Sant Ramon, Portell, Gospí, Ferran, Pujalt, i que acostumen no només a comprar medicaments, sinó a demanar consells, busquen companyia, petar la xerrada... i  la gent gran tenen el costum també de comprar els productes d’higiene: raspalls de dents, crema dental, sabó del cos… ja que per a ells els productes d’higiene també són importants i les farmacèutiques podem aconsellar molt bé en aquest aspecte.

Com us podem conèixer? Vols explicar alguna anècdota quotidiana del teu dia a dia a la farmàcia?

He creat un Instagram @farmacia.dalia on vaig publicant píndoles de saviesa. Aquesta iniciativa em va venir al cap ja que penso que la majoria de la població no fa un bon ús dels medicaments, per això vaig publicant coses sobre medicaments, com per exemple la diferència entre ibuprofè i paracetamol, etc. Poc a poc també m’estic animant a fer vídeos i més tipus de publicacions, ja que avui en dia les xarxes socials tenen molt poder.

Anècdotes que puc dir de la farmàcia que porto dos mesos i mig, és que la gent gran de vegades ve per xerrar i tenir una estona de companyia. Som com els sanitaris de primera línia, passen per aquí a preguntar em passa això, i no sé si em cal anar al metge... sempre demanen consell... de vegades t’expliquen que faran per dinar... i els agrada molt que els preguntis com estan, ja que veuen que et preocupes per ells.

Com a jove que viu i treballa a municipis petits de la comarca, quines serien les necessitats amb que es trobeu els joves?  Que es podria fer perquè els joves no marxin dels pobles?

Visc a Tarroja, trobo a faltar habitatge assequible de preu, no hi ha allotjaments per llogar... no hi ha ni pisos ni cases per llogar. Es podrien reformar les cases antigues que estan tancades, algunes només els falta posar calefacció.

De feina a la Segarra n’hi ha, però la gent marxa perquè no hi ha habitatge. La majoria de les meves amistats ens volem quedar a la zona, però el problema de l’habitatge ho dificulta. Al final als pobles només vindran els pixapins per caps de setmana, però sempre hi ha gent que ens agrada quedar-nos com jo, que ho tinc clar, però de moment només puc viure a casa dels pares.

Les oportunitats laborals a la comarca sense estudis, i sense idees... costa una mica. Crec que falten molts projectes com un restaurant Sushi, cinema a la comarca... no hi ha oci, sort que almenys els joves tenim les festes majors a l’estiu...

Tens altres projectes o idees al cap pel futur?

D’aquí unes setmanes començo les obres de la farmàcia per reformar-la sencera i donar-li un aire més juvenil. Més endavant voldria oferir més serveis com consulta de nutricionista, anàlisis facials personalitzats, etc. La meva mare ha començat a estudiar ara auxiliar de farmàcia perquè la pugui  jo contractar i poder lliurar uns dies, estic molt orgullosa d’ella. Com he dit abans, si em poso a somiar en gran, m’encantaria tenir els meus laboratoris de cosmètica, però tot pas per pas, i ara estic molt contenta i centrada amb la farmàcia.

Gràcies pel teu temps, l’Equip de l’Oficina Jove et desitgem molts èxits!!