al contingut a la navegació Informació de contacte

DAVID MORA

Avui us presentem al David Mora, un jove cerverí que li encanta viure per i de la cultura.

david mora.jpg

En primer lloc, David, ens agradaria demanar-te que et presentessis breument per tal de poder-te conèixer més.

Sóc el David Mora Sanfeliu, sóc de Cervera i tinc 24 anys i he viscut tota la vida a Cervera i per Cervera. Des dels 4 anys que estic vinculat al món cultural i, en principi, no vull moure’m d’aquest àmbit perquè m’encanta.

Aquest estiu has estat treballant en el lleure amb joves, en quins projectes has participat? Com ho has viscut?

Aquest any he estat treballant com a monitor al Camp de Treball Local de Sant Guim de Freixenet organitzat per l’Oficina Jove de la Segarra, al Camp de Treball Nacional de Cervera que organitzava la regidoria de Joventut de la Paeria de Cervera gestionat per la cooperativa Quàlia amb la participació de joves de tot Catalunya, a les colònies de l’Associació i Escola Alba de Tàrrega.

Pel que fa a la experiència, inicialment es presentava complicada perquè no és fàcil treballar en aquestes situacions, especialment a nivell sanitari, ja que has d’estar molt pendent de tot – canvis de normativa, protocols – però t’hi acabes acostumant i al final t’ho passes igual de bé. De fet, cal ser conscients que algunes accions o activitats no les podràs fer però n’hi ha d’altres que sí i que les podràs reconduir per fer-les d’una forma més segura.

Sóc conscient no és el mateix que altres estius, però no em puc queixar ja que ens n’hem sortit prou bé i els participants han gaudit molt que, al cap i al a fi, és el més important.

A banda, també has participat en diferents espectacles a Cervera i a diversos punts de Catalunya, com ha sigut l’experiència?

A Cervera participo en moltes entitats  culturals, les més representatives de les quals són el Ball d’Espases, l’Associació Escolta i Guia Coll de les Savines, els Campaners de Cervera. També formo part d’altres més vinculades al món del teatre com són la Passió (l’espectacle tradicional i el més antic de Catalunya i documentat arreu del món), els Pastorets i en diferents obres de teatre dirigides per Grepp Teatre, L’Art de la Comèdia, Teyart o per mi. A nivell de teatre de carrer, també participo amb la companyia internacional Fadunito fet que em permet viatjar per gran part del món des de fa 4 anys i viure moltes experiències i aventures.

Anteriorment he format part de moltes altres entitats com el Ball de Diables Carranquers de Cervera, la Colla Sardanista Jovencells, el Ball de Gitanes, he fet voluntariats a Creu Roja i Càritas, he col·laborat amb els Amics de la festa de Sant Magí, entre d’altres. El llistat és llarg però ara, per motius de salut ja no puc estar-hi tot i que m’encanta col·laborar amb tot i sobretot si és per fer gran la cultura cerverina.

Tu estàs vinculat a diferents entitats culturals de Cervera, com veus la situació de la cultura actualment?

Aquest any, per culpa de la pandèmia ens hem hagut de refer totes les entitats, canviant les accions que fem, utilitzant material de protecció – mascaretes, gels, ... -, canviant el plantejament dels espectacles previstos ja sigui a nivell professional – sobretot amb la companyia Fadunito, que els hem situat a la pandèmia -. No obstant, hi ha coses que les hem hagut de retallar i d’altres les hem hagut de formular diferent per tal de garantir la màxima seguretat per nosaltres i pel públic. 

Des de les diferents entitats en les quals col·labores, teniu alguna mesura per poder seguir realitzant activitats i actuacions els propers mesos?

Pels propers mesos tenim forces actuacions. Aquesta propera Festa Major de Cervera tenim la sort de poder actuar-hi per primera vegada amb l’espectacle “Disco per Xics”. Aquest espectacle el vam estrenar l’any passat i que aquest any anàvem a potenciar-lo al màxim però la pandèmia ho va impedir. Tot i això, l’any passat no el vam poder portar aquí a Cervera però aquest any l’Ajuntament ha apostat fort per nosaltres i ens ha contractat. Es tracta d’un espectacle familiar, per a tots els públics. Un càsting on, a partir d’aqui, es va seleccionant qui sortirà al nostre videoclip en una cançó nostra així que animo a tothom a participar-hi perquè us ho passareu molt bé.

Segur que sí. Bé, David, ho deixem aquí. Gràcies per la teva col·laboració i esperem que aquests espectacles que dius siguin els primers de molts més que vinguin d’aquí fins a finals d’any. Ens veiem a la propera.

Gràcies a vosaltres per haver pensat amb mi.