al contingut a la navegació Informació de contacte

IOANA CRISAN

Avui parlem amb la Ioana Crisan, una jove de Guissona que actualment està treballant amb diferents projectes que l’omplen de felicitat.

 ioana.jpg

Primer de tot Ioana, et pots presentar breument per qui no et coneix?

El meu nom es Ioana Crisan, tinc 27 anys i sempre dic que soc moltes coses. Però sobretot soc un cul inquiet, inconformista i tinc molta perseverança i això fa que no pari mai al llarg del dia. Soc mare d’una nena i d’un nen, i la meva passió per Montessori va fer que em formés com a Co-Guia Montessori 0-6 anys i ara estic acabant la formació de Guia Montessori 0-3 anys.

Què has estudiat per arribar fins aquí i com va néixer la teva passió per aquest camp?

Vaig estudiar el Batxillerat humanístic i al acabar vaig matricular-me al Grau d’Humanitats. M’interessava molt la gestió cultural, així que durant els últims anys de carrera vaig estar treballant a l’Ajuntament de Guissona com a dinamitzadora del Casal Jove de Guissona i donant suport a l’àrea de cultura en la Festa Major, el Mercat Romà, Reis...

I durant els últims anys de carrera també em vaig començar a interessar cada vegada més per la comunicació. En acabar Humanitats vaig decidir matricular-me en un Màster de Comunicació Corporativa, protocols i esdeveniments i vaig començar a treballar en comunicació, tant en empresa privada com en administració pública.

Fins que vaig ser mare. Quan va néixer la meva primera filla vaig veure impossible poder compaginar el món laboral amb la criança, així que vaig decidir fer-me autònoma i criar a la meva filla mentre treballava en allò que em feia feliç. Vaig començar a formar-me en Montessori i vaig fer diferents formacions relacionades amb la criança.

 

Ens pots explicar breument els teus projectes actuals?

Actualment tinc diferents projectes que m’omplen de felicitat:

  • Per un costat està el meu perfil d’Instagram @laioaneta i la meva web laioaneta.com, on comparteixo la meva maternitat Montessori i acompanyo a d’altres famílies a aplicar Montessori en les seves llars. Ofereixo diferents acompanyaments i xerrades i també Grups de Criança Montessori setmanals.
  • Per un altre costat està BUMAMABU, un projecte que estem iniciant juntament amb una altra companya i a través del qual oferim caixes de lloguer amb materials de joc i aprenentatge a infants de 0 a 12 anys. També oferim diferents tipus d’assessoraments en joc, tant a famílies com a institucions i escoles. Podeu visitar la nostra web a bumamabu.com i el nostre Instagram @bumamabu_
  • Finalment tinc un projecte de Copywriting i Comunicació en el que ajudo a emprenedores i a petites empreses en la creació de continguts. Des de textos per la web, continguts pe les xarxes socials, anuncis de publicitat... Podeu visitar la web ioanacrisan.com i el perfil d’Instagram @soy_ioana_crisan

 

T’ha costat molt arribar fins aquí? Quins avantatges i inconvenients has tingut? Has rebut recolzament de la família, amistats i administració (ajuntament, consell comarcal...)?

Ha sigut i segueix sent un camí llarg. Un dels grans inconvenients amb els quals m’he trobat ha sigut la conciliació familiar. Quan vaig ser mare, si volia continuar treballant en comunicació m’havia de desplaçar a Lleida o Igualada i fent càlculs vaig veure que casi no veuria a la meva filla. Per això vaig decidir començar els meus projectes.

Un gran avantatge que he tingut ha sigut el suport. La meva parella m’ha donat molt suport per a poder fer en tot moment allò que sentia que havia de fer i la meva família m’ha animat també molt a intentar trobar una altra manera de fer les coses.

L’Ajuntament de Guissona també ha estat allà sempre i m’encanta seguir col·laborant-hi. Actualment estic dinamitzant un Grup de criança a Guissona gràcies a l’Ajuntament.

 

Què diries als i les joves?

Que busquin sempre allò que els mou i que no es conformin mai. Els perfils multidisciplinars són cada vegada més buscats i el coneixement i l’aprenentatge que s’adquireix quan un fa el que vol fer en tot moment és immensament major.