al contingut a la navegació Informació de contacte

JOEL BONET, MOATAZ MAGDY I XAVIER CASAS

Avui coneixerem al Joel Bonet, el Moataz Magdy i el Xavier Casas de l'Escola FEDAC Guissona, guanyadors de la 14ª edició del concurs contrastos de l'OJ. 

Foto joves Contrastos 2019.jpeg

Abans d’aquesta edició, coneixíeu el Concurs Contrastos? És la primera vegada que hi participeu?

J: Si, és el primer cop que ens hi apuntem, n’havia sentit a parlar però no m’havia apuntat mai.

X: Jo sí que el coneixia, perquè el meu germà hi havia participat en una ocasió i sabia de què es tractava.

Què us va fer decidir a apuntar-vos al Concurs?

J: Des de l’institut, ens van explicar que s’organitzava aquest concurs i què havíem de fer.

X: Com que ens va agradar vam decidir apuntar-nos, tot i que segurament ho hauríem fet igualment ja que ho trobem molt  interessant.

Què és el que més us ha sorprès de la cultura del/de la teu/va company/a?

J: De la cultura d’Egipte,  el que m’ha agradat més és el menjar que és molt bo, i m’ha sorprès molt el valor que té la seva moneda, la lliura egípcia.

X: Si, a mi també m’ha sorprès molt ja que és molt curiós que un bitllet dels seus tingui el mateix valor que una moneda nostra, per exemple un euro equival a unes 18 lliures egípcies!

M: Tenen raó, la diferència del valor dels diners és molt sorprenent.

Vosaltres heu conegut una mica més la cultura de l’altre/a. Creieu que, en general, les persones coneixem gaire les altres cultures diferents a la nostra??

X: Jo diria que a la majoria de persones no els interessa molt la cultura dels altres, excepte si hi tenen algun familiar o ho ha estudiat, sinó és com si no existís per ells.

Com a guanyadors de l’última edició del Concurs Contrastos, què diríeu a algú que es vulgues apuntar de cara l’any vinent?

M: Més que un concurs, és passar una bona estona amb els amics i conèixer diferents cultures. Amb els dies que hem estrat treballant tots tres, hem pogut conèixer moltes coses els uns dels altres i hem passat una bona estona junts!

 

Doncs bé, només queda donar-vos l’enhorabona per haver guanyat el Concurs Contrastos.