al contingut a la navegació Informació de contacte

JUDIT PRAT ESCOLÀ

Avui coneixerem a la Judit Prat Escolà, jove que ha participat de voluntària en dos camps de treball internacionals.

                  foto judit Prat.jpeg

La Judit és una jove Cerverina de 19 anys, actualment està estudiant publicitat i relacions públiques a la Universitat Autònoma de Barcelona.

Hola Judit, ens podries explicar quan vas sentir per primer a parlar dels camps de treball internacional?

La primera vegada va ser quan jo feia segon de batxillerat a l’Institut Antoni Torroja i un dia durant l’hora de tutoria van venir unes tècniques de l’Oficina Jove de la Segarra a explicar-nos que eren els camps de treball internacional i a partir d’aquí em va entrar el cuquet de saber més sobre aquest tema i jo juntament amb unes quantes més de la classe vam anar a l’Oficina Jove per informar-nos de tots els passos que havíem de fer per poder fer un camp de treball internacional. Al final vam ser jo i dos noies més que vam marxar aquell estiu a un camp.

Que  és el que et va cridar l’atenció?

Tenia ganes de fer algo diferent, canviar de rutines i fer alguna cosa nova, ganes de perdre’m i conèixer gent de tot el món i vaig pensar que era una bona oportunitat marxar aquell estiu. Em feia respecte però vaig pensar que podia ser un xute d’adrenalina estar sola en un lloc desconegut i amb gent de diferents parts del món.

Quins camps has fet?  

Vaig fer-ne dos, el primer va ser a l’estiu del 2017 a Liepnitzinsel, al nord d’Alemanya i era un camp de mediamebient, treballàvem 5h al dia i netejàvem camins i fèiem tallafocs. Dormíem amb tendes de campanya al mig d’una illa que feia 1km i cada dia agafàvem barquetes per anar a treballar. Va ser un camp de 12 dies i hi havia gent d’Alemanya, Itàlia, Xina, Polònia, Taiwan, França.

L’altre camp va ser l’estiu del 2018 a Sortino, Sicília, el projecte es tractava de netejar tota una zona abandonada a més a més de fer sucs de taronja naturals als turistes. Amb aquest projecte hi estaven involucrats tots els joves del mateix poble a més a més de nosaltres que veníem de diferents parts del món. Dormíem amb una antiga ermita a les afores del poble. Va ser un camp de 14 dies i hi havia gent de Mèxic, Taiwan, Russia, França, Holanda i del nord d’Itàlia

Alguna aventura o anècdota?

Al camp de treball que vam fer a Liepnitzinsel, que estàvem al mig d’una illa anava a nedar mentre plovia  i la última nit ens vam banyar tots, va ser genial!!

Des de la teva experiència personal, quin consell donaries a algú que té ganes de marxar a fer una estada a l’estranger però no ho acaba de veure clar?

Que no s’ho pensin! Que parlin amb mi i els hi agafarà ganes del tot de marxar!

Abans de marxar que s’informin bé del país on van i que cal anar amb la ment ben oberta, és una experiència que omple molt i t’enriqueix com a persona, et fa espavilar i fas amics per tot arreu que després pots aprofitar per anar a visitar... és genial!!

Les inscripcions a la majoria de Camps de Treball per l’estiu comencen ara al març!!

Enllaç del video on es veu el camp “Liepnitzinsel Sommer Kamp”: https://vimeo.com/231362258

 

Moltes gràcies Judit per la teva col·laboració. Et desitgem el millor i que segueixis gaudint d'experiències com aquesta!!!

Equip de l’Oficina Jove de la Segarra