al contingut a la navegació Informació de contacte

JÚLIA CARBONELL

El passat mes de desembre es va celebrar la 18ª edició dels premis d’Emprenedoria Jove de la Segarra que premia a 3 projectes empresarials impulsats per joves que s’han iniciat durant el darrer any. En aquest edició, la guardonada va ser la cerverina Júlia Carbonell Font amb la seva empresa Genera.cat.

julia carbonell.png

Abans que res, Júlia, enhorabona pel premi. La primera pregunta que et voldríem fer, i que fem a la majoria de joves que entrevistem, és demanar-te que et presentis breument per la gent que no et coneix.

Primer de tot salutacions i gràcies pel reconeixement i impuls que feu als projectes joves de la comarca. Jo sóc la Júlia Carbonell Font, politòloga, escolta, segarreta i feminista militant.

Visc i participo del teixit associatiu com a cultura política vital i lluito per una societat més justa socialment i radicalment democràtica. Penso que una de les maneres d’arribar a aquesta fita és a través de la implantació de processos de democratització i el desenvolupament de polítiques feministes, en conseqüència intento dedicar-me professionalment a aconseguir-ho. I així és com he impulsat el projecte Genera.

En l’àmbit acadèmic, com molta gent, també tinc una venada freaky, i és que faig recerca sobre els totalitarismes del s.XXI i els moviments ideològics d’ultradreta. Sempre diuen que s’ha de tenir estudiat a l’enemic, no?

Què ens pot oferir Genera.cat?

Genera és un projecte d’assessorament i acompanyament en polítiques d’igualtat de gènere, participació i democratització, amb voluntat transformadora per esdevenir una societat més justa, igualitària i inclusiva. La perspectiva de gènere és imprescindible per dibuixar un futur per a totes i tots; la igualtat ens fa avançar.

Com et vas assabentar de l’existència del premi?

Des del primer moment a l’Oficina Jove em van acompanyar en el procés d’emprenedoria, per donar-me d’alta d’autònoma i informant-me dels topalls de la burocràcia estatal (que no són pas pocs) fins a les ajudes que ofereix també la Generalitat per a projectes d’emprenedoria. Així que el contacte ha sigut prou estret durant tot aquest procés i he seguit molt les xarxes i iniciatives de L’Oficina Jove comarcal i l’Espai Jove de la Paeria.

Tens pensat com invertiràs els diners obtinguts del primer premi?

El premi l’he destinat a formació! Sempre estic en constant aprenentatge amb cursos, seminaris i conferències. Soc una mica cul inquiet i busco aprendre permanentment.

Quin és el proper pas de Genera.cat?

El proper pas de Genera és ambicionar projectes de cooperació amb altres iniciatives del territori. Sumar i créixer de manera enxarxada és el que ens permet desenvolupar projectes multidisciplinars i acabar dissenyant polítiques i programes interseccionals i inclusius, sempre posant la vida de les persones al centre.

Moltes gràcies Júlia per dedicar-nos part del teu temps. Et desitjem el millor en aquest projecte i tots els que estan per venir!

Equip de l'Oficina Jove de la Segarra