al contingut a la navegació Informació de contacte

JÚLIA SANGÉS

Avui us presentem la Júlia Sangés Caum, una jove ceramista de Guissona apassionada amb la seva feina.

júlia sangés.jpg

Hola Júlia, a la teva pàgina web et defineixes com una artesana apassionada de la ceràmica, ens podries explicar què va fer que decidissis dedicar-te a aquest camp i quins estudis has hagut de fer?

Sempre m’ha atret tot lo artístic i l’artesania en general, però que triés la ceràmica va ser ben bé de rebot, no és algo que tingués en ment. Vaig estudiar-ne el Grau Superior a l’Escola Llotja de Barcelona i després m’he seguit formant fent cursos específics a altres escoles o als propis tallers dels mestres ceramistes.

Des de quan t’hi dediques?

Vaig acabar els estudis a la Llotja l’any 2010 i des de llavors no he parat de fer ceràmica. Primer llogant espais en tallers i després ja al meu propi taller. M’hi dedico plenament des de fa uns 3 anys.

On has  treballat? 

A molts llocs! He sigut pluriempleada durant molt temps, he treballat en mercats municipals quan estudiava, he sigut cambrera ja aquí Guissona, he fet classes de repàs… Quan vaig tenir el títol de monitora de lleure vaig treballar durant uns anys en menjadors escolars i fent classes extraescolars  de ceràmica a les escoles.

I on podem trobar el teu taller/botiga?

Està en ple casc antic de Guissona, al número 27 del carrer Fluvià.

Quins tipus de productes són els que agraden més? I quins són els que t’agraden més fer a tu?

Agrada molt el fet de poder personalitzar les peces, i en concret està funcionant molt bé amb les tasses. A mi m’agrada molt fer testos i, quan m’ho permeto, gerros grans, que els faig amb la mateixa tècnica però m’hi puc esplaiar més. Realment gaudeixo moltíssim fent aquestes peces a mà.

A part del taller i la botiga, estàs immersa en algun altre projecte o fas algun altre tipus d’activitats, com ara tallers o cursos?

Sí, al mateix Obrador hi fem cursos i tallers per a totes les edats. A més a més, tinc un projecte de forns de llenya i espectacles de foc “Fem foc”, i una línia de ceràmica utilitària “Lab!Ceràmica”, les dues coses amb la meva sòcia i amiga Inga Freitas.

Què diries als joves que puguin estar interessats en aquest camp més artístic?

Que endavant, endavant i endavant! Que es deixin ajudar, perquè no serà fàcil, i que hauran de treballar molt, però que segueixin allò que realment els mou per dintre i els emociona.

Moltes gràcies pel teu temps Júlia. Des de l'Oficina Jove de la Segarra et desitgem el millor en aquest camí.