al contingut a la navegació Informació de contacte

MARC MÁRQUEZ I ÀLEX MÁRQUEZ

Avui us presentem al Marc i a l’Àlex, dos cerverins de 26 i 23 anys que han portat el nom de Cervera arreu del món. Els dos són pilots de motociclisme i actualment competeixen a la categoria MotoGP amb l’equip HRC.

WhatsApp Image 2019-12-19 at 19.05.42.jpeg

Hola Marc i Àlex, primer de tot felicitar-vos per aquesta gran temporada.

Des de ben petits que esteu immersos en el món del motociclisme. Com vau decidir què la vostra afició passés a ser la vostra professió?

En veritat mai ho penses que podrà ser la teva professió. Et marques un objectiu, poc a poc el vas aconseguint, et vas apropant i sense donar-te compte veus que al final la teva afició, sobretot passió, es converteix amb la teva professió.  

 

Des de que vau començar la vostra carrera professional fins a dia d’avui, com ha estat el camí?

El camí no ha estat fàcil perquè hi ha una família que és la que ha de posar la moto quan els nens de 4 anys la demanen i és allà on comença tot. Sempre els hi estarem agraïts als nostres pares per tot el que han fet per nosaltres però sobretot vam tenir la gran sort què un equip es va fixar amb nosaltres i aquí va ser el punt clau de la continuïtat de la nostra carrera esportiva, sinó els nostres pares econòmicament no s’ho podien permetre. Ens van donar l’oportunitat, ho vam saber aprofitar i hem pogut anar pujant escales fins arribar al nostre objectiu final que era arribar al mundial i poder-nos dedicar com a pilots professionals.

 

Si poguéssiu canviar alguna cosa de tot aquest procés en canviareu alguna?

La veritat és que no. Estar clar que aquesta professió té moltes avantatges i no ens queixem però també té inconvenients, hi ha lesions, risc... Què canviaríem el risc? Segurament si, però aleshores tothom ho faria, així que no canviaríem res de tot aquest procés.

 

Quins avantatges i quins inconvenients us heu trobat al viure a una comarca petita com la Segarra?

Quasi tot son avantatges. Quan tornes de les curses, viure amb un poble et fa tornar a la realitat, no et deixa volar. Si vius amb una ciutat és fàcil trobar distraccions externes que no formen part de la vida d’un esportista , en canvi al poble tornes a la realitat, amb els amics de tota la vida i amb la família. Si que és cert que mai saps si el dia de demà et mouràs o no però de moment el poble ens agrada.

Inconvenients pocs. La boira (riures). Si no hi fos aniria millor per entrenar a l’hivern però no ens podem queixar.

Com heu comentat en altres entrevistes, heu decidit quedar-vos a viure al què ha sigut el vostre poble des de ben petits. Què us aporta Cervera que no us aporti un altre poble, ciutat i/o país?

Com dèiem a la pregunta anterior, sobretot quedar-te al teu poble t’ajuda a tornar a la realitat. A més la gent de Cervera ho viu molt i saps que sempre els tens allà donant suport.

Si què és cert que hi va haver una època que venia gent a trucar al timbre de casa, en un poble és fàcil saber on vivim i la gent ho provava. Aquest va ser un moment crític perquè tornàvem a casa buscant privacitat i no la trobàvem. Però la gent ho ha anat entenent i ara en aquest sentit ens respecten molt.

I ja per acabar, des de la vostra experiència personal i professional, quin consell donaríeu a una persona jove que vol lluitar pel seu somni però no s’acaba de decidir per por al fracàs?

La vida és de valents. El no ja el tens i si no ho proves no ho saps. Si que es cert que s’ha de tenir paciència i tenir clar que les coses no arriben soles, per molt que ho vulguis has de demostrar coses, has de saber-ho fer i sobretot assessorar-te bé i rodejar-te de persones que sumin, això no és gens fàcil ja que al món hi ha persones de tot tipus, però s’ha d’intentar. L’important és tenir clar el teu objectiu, tenir clar quines són les teves prioritats i acceptar que s’han de sacrificar algunes coses per poder-hi arribar.

 

Moltes gràcies per haver compartit aquesta estona amb nosaltres. Us desitgem el millor en aquesta nova etapa com a companys d’equip i a la vegada rivals.  

Equip de l’Oficina Jove de la Segarra