al contingut a la navegació Informació de contacte

MARIA CASANELLAS

Avui parlem amb la Maria Casanellas, una jove farmacèutica d’Igualada, integrada i acollida a la Segarra, treballa i viu a Torà des de fa uns anys.

Equip farmàcia.jpg

A la imatge, la Maria amb el seu equip 

Primer de tot Maria, et pots presentar breument per qui no et coneix?

Hola! Soc la Maria Casanellas i tinc 27 anys. Soc d’Igualada, la quarta de sis germans i mare de la Martina, que té 4 mesos. Em vaig graduar en Farmàcia el 2018 a la Universitat de Barcelona i actualment estic estudiant Nutrició Humana i Dietètica a la UEMC.

Des de fa mig any soc titular de la farmàcia de Torà, on vivim amb el Gerard, la meva parella.

Que has estudiat per arribar fins aquí i com va néixer la teva passió per aquest camp?

Doncs la veritat és que no sé d’on m’ha sortit la vena farmacèutica, però sempre m’ha interessat molt el sector de la salut i sobretot el món dels medicaments i el seu funcionament. Així que se’m va posar al cap estudiar farmàcia i així ho vaig fer. La carrera va ser molt dura, però no me’n penedeixo de la meva elecció, realment soc una farmacèutica feliç i em sento molt afortunada. Vaig tenir la sort de treballar al negoci familiar dels meus tiets de Sant Guim alguns anys, on em van ensenyar a tractar amb la gent despatxant pa i, tot i que no té res a veure amb els medicaments, intento aplicar cada dia darrere del taulell els valors, l’alegria i l’honestedat que la meva tieta em va ensenyar.

Actualment estàs treballant a la FARMÀCIA DE TORÀ, ens pots explicar una mica com hi vas arribar fins aquí?

Quan vaig acabar la carrera, vam decidir anar a viure junts amb el Gerard. Ell és de Castellfollit de Riubregós i jo, que durant la carrera treballava a una farmàcia a Igualada, vaig voler buscar feina més a prop de Castellfollit. Gràcies al meu antic cap, vaig trobar feina a la farmàcia de Torà, on em donaven la possibilitat de comprar-la quan la titular es jubilés (un somni per mi!).  D’això ja farà 4 anys, i fa 6 mesos vam fer el traspàs. Encara no me’n sé a venir a vegades!

Qui et va donar suport per emprendre?

Com sempre, els meus principals supporters han estat el Gerard i els meus germans. Ells sempre han confiat en mi, i creieu-me que sense ells no sé pas si ho hagués fet, perquè les pors i les inseguretats a vegades feien que no ho acabés de veure clar. I la mama és clar, què faríem sense les mares!

Quins plans de futur tens a nivell professional?

En l’àmbit professional, m’agradaria acabar la carrera de Nutrició per poder oferir aquest servei a la farmàcia. Crec que ajudant a nivell nutricional, molts medicaments serien innecessaris i així quan se’n fes ús serien molt més efectius. M’encantaria que la meva farmàcia continuï sent un lloc de confiança on la gent pugui trobar consells i solucions de professionals, de la mà del metge. També continuar aprenent.

Què els hi diries als i les joves que estan interessats/des en el camp de la farmàcia i l’emprenedoria?

Que no parin! Que provin, que canviïn, que treballin i que lluitin molt. Ningú regala res, i si hi ha esforç, hi haurà recompensa. A vegades diuen aquella expressió de ‘és jove i es pensa que es menjarà el món’, doncs si, fem-ho! Al final, el futur el construïm nosaltres i, que millor que perseguir somnis. Tenim la sort que tenim una gran varietat de coses per triar (en general i particularment al sector farmacèutic) i il·lusionar-nos, per formar-nos del que més ens agradi i poder contribuir en millorar el nostre entorn.

Soc una enamorada de la meva professió i m’agradaria que tothom pugues gaudir tant com ho faig jo, i mira que molts dies penso: mare meva, on m’he posat!

Et desitgem el millor en el teu futur professional i personal

Equip de l'Oficina Jove de la Segarra