al contingut a la navegació Informació de contacte

NÚRIA JOUNOU

Avui coneixerem a la Núria Jounou, una jove de Sanaüja de 17 anys que durant 4 anys ha participat als camps de treball local de Sanaüja.

thumbnail_large.jpg

Els “Camps de treball locals” es realitzen durant una setmana a l’estiu a diferents municipis de la Segarra i tenen com a objectiu que durant una setmana els joves d’entre 13 i 16 anys del municipi participen en tasques de manteniment o tasques de caràcter social. Un cop realitzada la tasca, obtenen una gratificació ja sigui l’abonament de temporada de les piscines municipals o bé una sortida conjunta a Port Aventura amb tots els joves que hi han participat de la comarca.

Hola Núria, ens podries explicar quan vas participar per primera vegada al Camp de treball local de Sanaüja?

No ho recordo molt, però crec que va començar un any abans de jo poder tenir l’edat per participar, i en pic vaig tenir els 13 anys m’hi vaig apuntar. Aquell primer any es realitzaven dos camps de treball, un a l’estiu i un a l’hivern. Recordo que vam arreglar el camí de la Font de l’Alber, és un dels camps que més m’ha agradat.

Com vas conèixer els camps de treball?

Tot va començar pel meu germà que havia fet el CIaTE amb el Consell Esportiu de la Segarra. A partir d’aqui vam conèixer que hi havia l’Oficina Jove de la Segarra que organitzava coses pels joves de tots els municipis de la comarca, i posant-m’hi en contacte em van explicar el projecte dels camps de treball de Sanaüja, a més el meu germà hi havia participat un any abans que jo.

Quants anys hi has participat des de llavors?

He participat cada any, per tant, quatre anys seguits. Hi havia dies que no podia anar-hi i aleshores recuperava les hores col·laborant amb el casal d’estiu o el que em proposessin.

Que és el que et va fer decidir a participar-hi?

El principal motiu era fer coses pel poble, perquè per mi Sanaüja és un poble molt maco i a més tenim un munt de camins que van per tot arreu i penso que si aquests camins s’arreglen la gent s’anima a sortir i a descobrir-los, i això em motiva a participar-hi.

Quines tasques heu realitzat durant aquests anys?  I quines són les que t’han agradat més?

La majoria de tasques han estat de manteniment d’espais del poble, hem pintat bancs, hem netejat la Font de Ferro, vam netejar l’antic escorxador i vam adequar el que serà el nou Espai Jove, hem arreglat camins etc.

La que més m’ha agradat és arreglar el camí que va a la Font de l’Alber, un camí on hi havia una basseta, la vam arreglar i aleshores els pares ens van explicar que en aquella basseta ells s’hi banyaven quan eren joves. I desprès també em va agradar quan vam arreglar el camí romà, perquè ara també en fan un ús quan realitzen les curses de Sanaüja.

 

Alguna anècdota?

Si, recordo un camp de treball que netejàvem el camí de darrera el castell, un camí que anava del castell fins a la carretera. En aquell camí hi havia moltes plantes diverses i a mi em van començar a sortir butllofes i a una amiga, la Mercé, li va picar una abella. I ens van treure cinc dies jeje.

També recordo l’any passat que fèiem anar pintura, acabàvem pintats de cap a peus i aprofitàvem l’hora de la piscina per anar-nos a netejar tant de pintura, de fang o del que fos.

Des de la teva experiència personal, què diries als joves que aquest any ja hi poden participar?

Jo els hi diria que ho fessin, perquè és molt gratificant fer algo pel poble i a més és una activitat que fas amb la colla d’amics i amigues. I també és una oportunitat per conèixer gent nova, perquè quan fas la trobada amb els joves que han participat als altres camps de treball, coneixes gent nova o et retrobes amb altres amics de l’institut que durant l’estiu no els veus gaire.

 

Moltes gràcies Núria per la teva col·laboració. Et desitgem el millor i que segueixis gaudint d'experiències com aquesta!!!

Equip de l’Oficina Jove de la Segarra