al contingut a la navegació Informació de contacte

PAU ALTIMIRA MARFÀ

Avui parlem amb en Pau, un jove que ha iniciat un projecte anomenat L’ERA DE CERVERA.

foto per la web.JPG

Primer de tot Pau, et pots presentar breument per a qui no et coneix? Com et defineixes?

Bé, jo soc en Pau Altimira Marfà o Pau’a’m com a nom artístic, i soc ballarí, poeta, coreògraf i productor d’arts escèniques. Soc una persona emprenedora amb els meus propis projectes tant com a ballarí professional i com a jove poeta com amb altres col·laboracions del món escènic.

Què has estudiat? Treballes?

M’he format com a ballarí clàssic i contemporani passant per centres com l’Institut del Teatre o per al Programa d’Alt Rendiment en Dansa de la Factoria Cultural de Terrassa. Paral·lelament, estudio el Grau d’Humanitats a la UOC. Vaig estar treballant com a ballarí titular a Ballet Contemporani de Catalunya durant un any i des del 2022 treballo com a ballarí freelance amb Habemus Corpus Dance Company i els meus propis projectes i altres col·laboracions.

El fet de ser freelance m’ha permès poder editar i publicar el meu primer poemari “CAUREM” , també estrenar-me com a coreògraf i productor amb l’espectacle multidisciplinari “Pedra de Tartera” on es combina dansa, poesia, audiovisuals, música i pintura i apte per a discapacitats auditius. A més, compagino altres projectes externs de gestió i dinamització cultural de forma paral·lela a tots aquests aspectes professionals com, amb el Miquel G. Font l’inici del projecte de l’Era de Cervera com a espai de moviment i dinamització cultural, amb l’objectiu de descentralitzar la cultura i apropar-la.

Ets de la Segarra?

Jo soc nascut a Sabadell, però amb arrels familiars a la Tallada, pedania de Sant Guim de Freixenet i actualment visc a Montmaneu, que tot i ser l’Anoia, forma part de l’antiga Segarra.

Què se’t dona bé fer? tens algun talent, afició per explicar-nos?

A nivell professional, tal com ja heu pogut percebre, la dansa i la poesia són els meus puntals artístics, però això no treu que, per exemple, tingui altres aficions com la costura.

Quan vas iniciar aquest projecte d’espai de moviment i dinamització cultural de l’ERA DE CERVERA? Ens pots explicar en què consisteix el projecte?

Des que visc a Montmaneu sentia la necessitat de descentralitzar i defensar la cultura de qualitat en el món rural. I encara més, si parlem de dansa, especialitat que aquí, a Catalunya, manca de força i suport. I des de ja feia un any que, amb el coreògraf i compositor Miquel G. Font, ideàvem la possibilitat de crear un centre cultural en què fos un espai de moviment i un punt de dinamització cultural de la Catalunya Central. I quan vam trobar el local on som ara ja vam posar fil a l’agulla a fer realitat aquella idea que havíem anat desenvolupant a poc a poc.

L'Era de Cervera és un espai de moviment on executem activitats rutinàries de dansa tant clàssica, com contemporània, com jazz, manteniment físic, ioga, cant, psicologia física, etc. I sobretot activitats rutinàries per a totes les edats. Per altra banda, l'Era de Cervera volem que sigui un punt de referència pel que fa a la gestió i dinamització cultural de la Catalunya Central (Segarra, Anoia, Bages, etc.).
Per aquest motiu, des d'un inici hem plantejat una programació contínua d'esdeveniments culturals. Durant aquest segon semestre del 2023, des del primer concert que vam dur a terme en col·laboració amb el Casal de Cervera i Casa Dalmases al Tap Room al juliol, hem continuat amb l'exposició pictòrica que actualment hi ha a les nostres sales d'exposició o la gala benèfica per la Marató de Tv3 que estem organitzant amb La Paeria i en col·laboració amb entitats de diferents comarques de la Catalunya Central. El semestre acabarà amb la residència artística a l'Era de Cervera de l'espectacle Teen Time Gone d'Habemus Corpus que està programat al Teatre de la Passió dins del Cicle de Teatre de la Paeria el gener del 2024.

En definitiva, volem que sigui un motor cultural, una era en mig de la ciutat. Al final una era que trobem a mig d’un camp no deixa de ser un lloc de descans, de repòs, on trobar les eines per continuar, etc. Doncs aquest concepte de l’era el volem aplicar en el nostre espai, però en ves de venir a descansar de manera passiva, venir a descansar i desconnectar a través d’activitats de dansa o tallers esporàdics, etc.

Heu rebut algun tipus de recolzament? (subvencions, préstecs per dur-lo a terme?)

El projecte és privat. No hem demanat ajudes econòmiques públiques, ja que pensem que si des d'alguna entitat pública ens volen ajudar a través d'altres maneres. Ja sigui ajudant a la població que vulgui accedir a les nostres activitats i no s'ho pot permetre, o col·laborant amb nosaltres per poder realitzar esdeveniment cultural d'una manera més enriquidora, etc. Cosa que haig de dir que va estar passant, puix des de la Paeria se'ns ha acollit molt bé i estem treballant coordinats per fer possibles alguns esdeveniments.

A on us podem trobar? (ubicació, email, telf. Xarxes socials)

Estem a l’Avinguda Duran i Sanpere, 41, d’aquí Cervera al costat del veterinari, el nostre correu és leradecervera@gmail.com, també estem a Instagram @leradecervera i per consultar tot el que us explicava ho podeu fer a través del nostre web https://leradecervera.wixsite.com/l-era-de-cervera o simplement venint a visitar-nos.

T’has sentit recolzat per la família i la gent d’aquí Cervera?

Ens hem sentit molt ben acollits pels cerverins/ines, els comerços veïns, i algunes entitats d’aquí Cervera que ja ens han donat suport en alguns esdeveniments a qui estem molt agraïts, i d’altres que ens desitgen el millor. A més, per part de la Paeria i el Consell Comarcal també ens han donat molt bona rebuda i les reunions amb ells ja estan donant els seus primers bons fruits. Per tant, molt agraïts a Cervera i la Segarra. I per sort, en l’àmbit familiar hem rebut molt de suport en cada pas.

Què diries als i les joves que volen iniciar algun projecte o que tenen algun talent?

Algú que volgués iniciar el seu propi projecte, sobretot li recomanaria que es formés bé en l’àmbit que desitja treballar, que al final ha de ser la seva vocació. Ja que si realment aquell objectiu és vocacional es troben les maneres de fer-ho possible, treballant, estalviant i invertint cap a les direccions que creus que et portaran a bon port amb les teves prioritats com a persona i objectius professionals. Mentre les ganes no decaiguin, més tard o més d’hora, es troba la manera d’aconseguir-ho.

Quins plans de futur tens?

La nostra idea amb l’Era de Cervera és que de mica en mica, la programació cultural que tenim vagi agafant força, fins i tot ja tenim la idea de com convertir una de les nostres sales en un petit escenari de concerts de cambra, monòlegs, col·loquis, etc. I així fer que l’Era de Cervera pugui ser un petit centre cultural ben potent. En l’àmbit individual, paral·lelament a treballar en aquest nou projecte, continuaré ballant, creant espectacles i produccions; i trepitjant i fent trepitjar escenaris.

Moltes gràcies per les teves aportacions, desitgem que tot et vagi molt bé.