al contingut a la navegació Informació de contacte

POL BOSCH

Jove estudiant de Ciències Biomèdiques i actor a la Passió Medieval de Cervera

Quan vas començar a interessar-te pel teatre?

El teatre sempre m’havia agradat, al institut havia fet l’extraescolar de teatre, però va ser a 4rt d’ESO quan amb el David Mora vam fer la representació d’un capítol de Plats Bruts i aquí vaig veure que tot això m’agradava molt. Per altra banda també amb el David Mora i el Jon Arrizabalaga vam començar a escriure i preparar esquetxos de 15 minuts de durada per participar a la Nit del Teatre Viu aquí a Cervera,  i des de llavors hem anat participant cada any ja sigui com a participant, presentador o últimament dins l’organització. També he col·laborat a obres de teatre que m’ho han demanat però no estic a cap de les grans entitats de teatre.

La passió medieval és el primer any que ho fas?

Sí, és el primer any i faig el paper de  Jesús. La Passió Medieval és el quart any que es fa i el fet que es representi a l’església de Santa Maria fa que les entrades s’esgotin ràpidament. Recomano moltíssim anar-la a veure, ja que no és un tipus de representació teatral a la que estiguem acostumats, sinó que busca un efecte molt diferent, el guió està escrit en català antic i en vers, a més també s’ha de destacar aspectes com la il·luminació, que juga amb la llum del sol, espelmes, etc. Sense oblidar el gran equip humà que hi ha al darrera.

 Has participat a alguna obra més gran?

No, però tinc un projecte a nivell personal que ja s’anirà veient!

Que t’aporta a nivell personal?

Crec que el teatre enriqueix molt a nivell personal, permet evadir-te i trencar amb la monotonia.

Creus que t’hi podries dedicar a nivell professional?

Ara mateix no ho veig, actuar segurament no perque hi ha gent amb més qualitats que jo, tot i que m’agrada i m’ho passo molt bé. Ara bé, escriure sí que m’agradaria, potser no de forma exclusiva però sí tenir-ho constantment a la meva vida.

Animaries a joves com tu a participar amb aquest tipus d’activitats? Ja sigui teatre o qualsevol altre tipus d’entitat?

Moltíssim! Tenim una gran sort que a Cervera hi hagi tantes entitats culturals, juvenils, etc. a més d’una gran oferta cultural, pots fer un munt de coses i tothom ho hauria de provar, ja que és molt enriquidor.

Has estat a alguna altra entitat?

Al Cau, on encara hi sóc de cap (4rt any) és on més m’he implicat. També vaig estar als Carranquers i al Ball d’Espases però poc temps.

I a nivell d’estudis que estàs fent actualment?

He estudiat Ciències Biomèdiques a la UAB i actualment ja estic fent les pràctiques. Durant la setmana estic a Barcelona però els caps de setmana vinc a Cervera perque hi tinc els amics i la família i a més també tinc el cau, encara que a Barcelona també estic apuntat a una coral i amb amics de la universitat tenim un grup de música que assagem regularment.

I quan acabis, que t’agradaria fer?

Durant tota la carrera m’havia enfocat cap a la investigació de malalties dins el camp de la neurologia, però arran d’un Erasmus a Àustria i d’haver provat optatives de 4rt he descobert que m’interessa més l’àmbit de la ciència forense i m’estic plantejant fer un màster més enfocat cap aquí.

 

Moltes gràcies Pol per la teva col·laboració. Et desitgem el millor i que segueixis gaudint d'experiències com aquesta!!!

Equip de l’Oficina Jove de la Segarra