al contingut a la navegació Informació de contacte

SANTI CHICA

Avui parlem amb Santi Chica, un jove de Cervera que ha creat l’ESCAPE ROOM DE L’AQUELARRE a Cervera.

foto escape room.jpg

Primer de tot Santi, et pots presentar breument per qui no et coneix?

Tinc 29 anys, sóc cerverí de tota la vida. Els meus inicis van ser en el món de l’esport fent activitats amb la canalla des del Consell Esportiu de la Segarra i a l’escola de futbol del poble. He tingut la sort de progressar al món del futbol fins al punt d’arribar a fer d’entrenador a la Xina.

Quins estudis has fet?

Vaig acabar el institut amb poques expectatives, després d’uns anys em vaig retrobar amb les ganes d’estudiar a l’anar a Lleida a fer els nivells 1 i 2 del curs d’entrenadors, això no obstant, sabent que costa molt viure de l’esport, vaig decidir fer el grau superior de finances i vaig iniciar la carrera d’ADE, però al trobar feina de moment ho tinc aparcat.

A on treballes?

A un despatx d’arquitectura de Lleida, no com a comptable sinó com a arquitecte. Porto 3 anys i mig  treballant.

Has creat un escape room, per què un escape room?

Va ser la meva motivació del treball final de grau, com muntar un escape room.

El projecte neix a través d’un amic, l’Ayoub que ens coneixem des de primària. Treballem junts i ens vam engrescar a tirar-lo endavant.

Com t’has creat? Forma jurídica (entitat, autònom, empresa, cooperativa...)

Ens vam comprar una casa a mitges amb l’Ayoub, i a última hora, es va afegir el paleta, David Figuerola. Hi ha 3 pisos i pl. Baixa. Casa comprada per crear empresa i que tingui viabilitat.

Ens vam crear com a empresa SCL, amb socis majoritaris vam posar l’immoble com a inversió.

Vam crear una SCL anomenada MED LA RODA estem constituïts pels 3 membres mencionats anteriorment i cadascú té una funció molt clara i necessària. Per realitzar el projecte hem necessitat l’ajuda de professionals com  el Xavi Badia que posseeix l’empresa La Gargola, ens ha realitzat tota la decoració del local, també hem tingut l’ajuda inestimable de l’empresa SAT GUISSONA pel desenvolupament dels mecanismes i aparells electrònics de les diferents sales.

Amb quina finalitat?

És creixer! Tots els membres de l’empresa tenim les nostres feines independents i aquest projecte està pensat a futur, de poder adquirir més immobles i realitzar més projectes com el escape room.

La temàtica de l’escape room havia de ser sobre l’Aquelarre i sóc una aficionat als escapes rooms de terror i per aquí la decisió.

Hem fet dues modalitats d’escape room per la gent, està tot explicat a la pàgina web, perquè se sàpiguen els riscs per a la gent més aprensiva perquè tothom pugui participar-hi, però no es passen dels límits en cap moment i la història es centra en la bruixa Magdalena de Montclar. Al final volem que la gent gaudeixi de l’experiència, no que vingui a patir en cap moment.

La història de la Magdalena està explicada a totes les modalitats:

MODE TERROR: Es a partir de 18 anys, es pot tocar. Entrada: 25 euros.

MODE MISTERI: es pot fer a partir de 16 ANYS (hi ha més llum,  no té ensurts, ni contacte físic, i et sents segur). Entrada: 20 euros

  • TAMBÉ FAMÍLIES ( obrirem amb famílies amb infants de menors de 16 anys només podran fer el mode misteri).

Quan obrireu?

Hem obert escape room la preestrena el 23 de setembre coincidint amb la Festa Major de Cervera i un sorteig que vam fer per instagram.)Tenim la pàgina web amb reserves ja fetes pels pròxims caps de setmana.

La durada de l’escape room és de 100 minuts ( amb una intró de 10 minuts).

Reserves a la pàgina web www.escaperoomakelarre.com

23 de setembre es va fer la preestrena a la Festa Major de Cervera.

Et sents ajudat a la teva comarca?

No ens podem queixar, perds molt temps a presentar i que aprovin els permisos, però l’ajuntament ha actuat sempre de bona fe. Respecte a nivell econòmic no hem gaudit de cap ajuda que sincerament ens hagués ajudat molt.

Què diries als i les joves que estan interessats /des?

Realitzar-te a tu mateix (creació teva...) és com un part, a nivell econòmic costa molt, hi dediques moltes hores (preparar tot el projecte, demanar papers, hipoteca, obres, decorador,...).  Emprendre el camí és igual de bo que de dur... 

Ha sigut molt bona idea tenir un equip al darrere, ha estat un camí molt llarg i constant, una persona sola que emprengui un projecte així, hagués estat més difícil.

Tema artístic hem ambientat la història exacte de com va anar en l’època de la Magdalena de Montclar on el públic ho gaudirà molt.

Quins plans de futur tens?

Cervera està molt ben situat, amb l’A2, Eix,... ens agradaria que no només arribi al públic de la Segarra, volem arribar a més indrets, amb ciutats grans de 50-60 mil habitants...  volem que vingui la màxima gent de fora, que es faci turisme... si arribem a aquesta xifra de públic és quan em sentiria més orgullós del projecte.

A nivell personal estem molt contents. Ens agradaria tenir l’edifici acabat dels 3 pisos que estan de lloguer, i que tots els guanys que doni l’Escape room s’invertiria en un altre lloc o al mateix poble fent 4 o 5 sales més com l’escape room de Gironella, o bé fer alguna altra activitat innovadora.

Moltes gràcies Santi, l'equip de l'Oficina Jove et desitgem el millor en aquest projecte i en tots els que vindràn!