al contingut a la navegació Informació de contacte

SÒNIA FALIP

Avui parlem amb Sònia Falip, una jove de Cervera que actualment és participant del grup de lleure KEEP CALM de la cooperativa social QUÀLIA.

foto sonia falip.jpeg

Primer de tot Sònia, et pots presentar breument per qui no et coneix?

Sóc Sònia Falip Senac, tinc 25 anys, sóc de Cervera i actualment visc a Tàrrega.

Sóc una persona activa, inquieta, social... m’agrada estar envoltada de gent. Sóc molt aventurera, he viatjat a molts països europeus com Alemanya, Polònia.., i el lloc més lluny Nova York.

Tinc família aquí i a França perquè la meva mare és francesa.

Com és el teu dia a dia?

Atrafegat, treballo dos matins  a la Fundació Casa Dalmases embolicant la xocolata i etiquetant cervesa artesana. Participo a moltes entitats de lleure de la Segarra i l’Urgell.

Vaig treure’m el carnet de conduir però no tinc cotxe. Visc sola des de fa un mes en un pis de lloguer a Tàrrega.

Estudies?

Ara no, però he estudiat el grau CFGM en Atenció a  Persones en Situació de Dependència (TAP) a l’INS La Segarra de Cervera, també he fet diferents cursos complementaris a l’Associació Alba (ENFOC) de Tàrrega com: Auxiliar de Magatzem i Atenció al Client, Auxiliar de neteja  i auxiliar de cuina i cambrera.

Treballes?

Sí, com us he dit abans treballo dos matins a la Fundació Casa Dalmases, però actualment estic buscant un altre feina de més hores per combinar-me aquesta.

Quines aficcions tens? Què fas en el teu temps lliure?

He fet moltes activitats esportives, he estat portera de futbol durant 5 anys al Club de futbol Sala de l’Associació Alba de Tàrrega. He estat jugadora de bàsquet al Club Alba. També he fet patinatge a Cervera, sardanista a la Colla Demà Jovencells de Cervera durant set anys, tabalera als Geganters i Grallers de Cervera durant 5 anys, també porto el cap gros a la Fal·lera Gegantera de Tàrrega...

En àmbits més artístics, he fet de patge reial a la Cavalcada de reis de Cervera, de Cantant contralt a diferents corals com a la Lacetània de Cervera, he fet d’actriu als Pastorets i a la Passió de Cervera, ballarina a l’Escola de Dansa Montse Esteve de Guissona, etc.

També he fet de voluntària en molts llocs, un d’ells fent el reforç escolar de Càritas de Cervera amb infants. També he fet feines esporàdiques com a guarda de seguretat a l’Aquelarre o regidora d’escenari.

 

 

Com vas conèixer Quàlia?

Vaig conèixer Quàlia treballant amb ells gràcies a l’Associació Alba. He fet moltes amistats i  fa dos anys que participo en les activitats de Keep Calm fent moltes excursions el cap de setmana i vacances.

Et sents recolzada a la teva comarca? Acollida en totes les entitats on participes?

M’he sentit sempre molt estimada, acollida en totes les activitats de totes les entitats que he participat, faig una vida molt integrada, social, m’ajuda a mi poder ajudar i compartir.

Quins plans de futur tens?

Trobar una feina de més hores per complementar la que tinc. També m’agradaria viure a Can Aleix, una residència de L’Associació Alba de Tàrrega, estic en llista d’espera per fer el canvi, em sentiria més acompanyada.